Koordinasyon kurulu 2017 yılı yatırımlarını değerlendirdi

Bayburt İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirildi.

Koordinasyon kurulu 2017 yılı yatırımlarını değerlendirdi
Bayburt Postası - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Mete Memiş, Vali Yardımcısı Mutlu Almalı, Aydıntepe Kaymakamı Selçuk Haskırış, Demirözü Kaymakamı Ali Erdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, Bölge Müdürleri, İl Müdürleri ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
 
Toplantı açılışında konuşan Vali Ali Hamza Pehlivan 2018 yılının ilk koordinasyon kurulu toplantısını gerçekleştirmek üzere bir araya geldiklerini ve toplantının hayırlara vesile olmasını temenni ettiğini dile getirdi. Vali Pehlivan 2017 yılının hem yatırımcı bölge kuruluşları hem de ilimizdeki kurum ve kuruluşlar bünyesinde hayata geçirilen yatırımlar açısından verimli bir yıl olduğunu ve pek çok projenin hayata geçirildiğini belirtti ve yatırımcı bölge kuruluşlarının 1 milyar 750 milyon 24 bin 481 Türk Lirası tutarındaki 91 projenin devam ettiğini dile getirerek, “Bu yatırımların 66 âdeti Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. 66 projenin toplam bedeli 750 milyon 366 bin TL. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün ulaştırma alanında yürüttüğü 13 proje söz konusu. Bu projelerimizin toplam bedeli ise 990 milyon TL. İl kuruluşlarımız tarafından yürütülen 90 projemiz var ve bu projelerimizin bedeli ise 260 milyon TL civarında. İlimiz genelinde devam etmekte olan 181 projenin toplam tutarı ise 2 milyar 10 milyon TL. İlimizin gerek merkezi gerekse kırsalında pek çok projenin çalışmalarına devam ediliyor. Bölge kuruluşlarımızın gerçekleştirdiği yatırımların 2017 yılında olduğu gibi 2018 yılında da inşallah artan nispette sonuçlanıp hizmete sunulmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
Bayburt – Gümüşhane arasına yapılacak Havalimanı ihalesinin de gerçekleştirildiğini bildiren Vali Pehlivan 2018 yılı içerisinde yapım çalışmalarına başlanması planlanan projenin de ilimiz açısından hayati öneme sahip olduğunu kaydederek bütün bu projelerin İlimiz ve Ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını diledi ve "bu projelerin hayata geçmesi hususunda desteklerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, Sayın Maliye Bakanımız ve onların şahsında Hükümetimizin bütün Bakanlarına İlimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.
 
Toplantı yatırımcı bölge ve il kuruluşları temsilcileri tarafından yapılan sunumlar ve soruların cevaplandırılarak koordinasyonu gerektiren hususların değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.