Keskin Grubu’nun “MAM” ve “ZİRON” sevgisi

Bayburtlu Ulvi ve Abdurrahman Keskin kardeşler, Almanya'daki lastik ve jant işlerinde köylerinin eski adı "Mam" ile yöresel yemekleri "Ziron"un Almanca telaffuzunu marka yapıp Avrupa'ya kabul ettirdi… Bayburt'tan 1980'li yıllarda Almanya'ya giden Keskin ailesinin çocuklarının başarısı şöyle gelişti:15-16 yaşlarında Almanya ile tanışan Ulvi ve Abdurrahman Keskin kardeşler, bir yandan okula giderken, bir yandan da eniştelerinin işlettiği bakkalda çalışırlar. Otomobil pazarlarını gezip, alım satım işine girerler. Bakkalın yanında bisiklet, teker ve jant satışını başlatırlar.

Keskin Grubu’nun “MAM” ve “ZİRON” sevgisi

Keskin Grubu’nun “MAM” ve “ZİRON” sevgisi

Bayburtlu Ulvi ve Abdurrahman Keskin kardeşler, Almanya'daki lastik ve jant işlerinde köylerinin eski adı "Mam" ile yöresel yemekleri "Ziron"un Almanca telaffuzunu marka yapıp Avrupa'ya kabul ettirdi…

Bayburt'tan 1980'li yıllarda Almanya'ya giden Keskin ailesinin çocuklarının başarısı şöyle gelişti:

15-16 yaşlarında Almanya ile tanışan Ulvi ve Abdurrahman Keskin kardeşler, bir yandan okula giderken, bir yandan da eniştelerinin işlettiği bakkalda çalışırlar. Otomobil pazarlarını gezip, alım satım işine girerler. Bakkalın yanında bisiklet, teker ve jant satışını başlatırlar.

1989 yılında okulu bırakıp bütün güçleriyle ticarete sarılırlar. İyi kâr olan lastik satışına girip ilk lastik dükkanlarını açarlar. 1995 yılına kadar 5 şehirde daha dükkanları devreye girer. 1995'de "Keskin Tuning'' adıyla lüks sınıfa hitap eden kendi jantını üretmeye başlar. Herkese ve her keseye hitap edebilecek ikinci bir marka ürün olarak, 2000 yılında köylerinin eski ismi olan "Mam'' jantlarını piyasaya sürerler. Sıra lastik üretimine gelmiştir. Kore'de bir fabrika ile anlaşıp bu ülkede lastikleri üretme kararı alırlar. Lastik sektörüne kendi markalarıyla girme kararı alınca, marka adı olarak evrensel bir kelime ararken, aradıklarını, kendi özlerine ait bir kavramda bulurlar. Bayburt yöresinin yemeği olan Ziron'u, Almanca'da telaffuz edildiği şekliyle "Syron'' olarak dünya markası bir lastik haline getirirler. Avrupa ve Türkiye'de pazara sunarlar.

Başarımızın sırrı cesaret ve fedakârlık


ULVİ Keskin, Sakıp Sabancı'nın iş felsefesi, işine, işçisine ve eğitime verdiği önemin kendilerine yön verdiğini vurgularken, Abdurrahman Keskin başarının sırrını cesaret ve fedakarlık olarak gösteriyor. "Bugün görünen başarının ardında görünmeyen ancak yaşanmış olan 20 yıllık bir hayat var" diyen Abdurrahman Keskin, dünyanın en büyük fuarlarına katıldıklarını kaydederek, bu fuarlarda Türkiye ve Türk insanını temsil etmekten, fuarlarda her 3 otomobilden birinde Keskin jantlarını görmekten gurur duyduklarını belirtti.

Keskin Holding Bayburt'ta kurulacak

Jantta; Türkiye'de Koç Grubu ile çalışan, Malezya'nın yanı sıra Endonezya, Tayland ve Çin'i de yatırım ağı içine alan Keskin Grubu, Yunanistan ve Avusturya'da en çok satan markalar arasında bulunuyor. 400'ün üzerinde çalışana sahip grubun jantlarının, Avrupa'daki Türkler tarafından da çok tutulduğu bildiriliyor. Hızlı büyüyen grupta istihdam edilecek gençleri yetiştirmek üzere 3 yıl önce Bayburt'ta "Keskin Trade Akademi" kuruldu. Askerliğini yapmış lise mezunu gençler, sınava tabi tutulduktan sonra akademiye kabul ediliyor.

Ahmet Keskin, iki kardeşin en büyük hedefinin Bayburt'un adını dünyaya duyurmak ve uzun vadede Bayburt'ta "Keskin Holding"i kurmak olduğunu söyledi. Merkezi Bayburt olacak holding ile bölge insanına gelecek kaygısı çekmeyecekleri istihdam alanları oluşturulacak.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
elif keskin 4 yıl önce

aferin babama ve amcama

Avatar
.... 1 yıl önce

Allah yürü ya kulum deyince işte olanlar. ☹️