Kente kimliğini veren, Bayburt Taşı

Bayburt Taşı'nın markalaşması maksadıyla Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Bayburt Temsilciliği tarafından önemli adımlar atılmaya başlandı.BTSO Toplantı Salonu'nda Bayburt Taşı'nın daha organizeli tanıtımı ve dernek kurulması için bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin, BTSO Başkanı İbrahim Yumak, BTSO Genel Sekreter Yardımcısı Önder Karaoğlu, UNDP Bayburt Temsilcisi Aytek Turhan ve Bayburt'ta taş sektöründe faaliyet gösteren işletme temsilcileri katıldı. AB hibe programlarına 'Kente Kimliğini Veren Taş: Bayburt Taşı' adlı bir proje sunan BTSO Genel Sekreter Yardımcısı Önder Karaoğlu, Bayburt taş sektörünün en önemli sorunlarından birinin yetişmiş eleman sıkıntısı olduğunu belirtti. 

Kente kimliğini veren, Bayburt Taşı

Kente kimliğini veren, Bayburt Taşı

Bayburt Taşı'nın markalaşması maksadıyla Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Bayburt Temsilciliği tarafından önemli adımlar atılmaya başlandı.
BTSO Toplantı Salonu'nda Bayburt Taşı'nın daha organizeli tanıtımı ve dernek kurulması için bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin, BTSO Başkanı İbrahim Yumak, BTSO Genel Sekreter Yardımcısı Önder Karaoğlu, UNDP Bayburt Temsilcisi Aytek Turhan ve Bayburt'ta taş sektöründe faaliyet gösteren işletme temsilcileri katıldı. AB hibe programlarına 'Kente Kimliğini Veren Taş: Bayburt Taşı' adlı bir proje sunan BTSO Genel Sekreter Yardımcısı Önder Karaoğlu, Bayburt taş sektörünün en önemli sorunlarından birinin yetişmiş eleman sıkıntısı olduğunu belirtti.

 

Projeyle Bayburt'un doğal taş kaynaklarının etkin bir şekilde kullanılması yoluyla ekonomiye artı bir değer olarak kazandırılması için tanıtım, pazarlama ve iş gücü eğitimi modeli geliştirmeyi amaçladığını vurgulayan Önder Karaoğlu, Avrupa Birliği'ne entegrasyon sürecinde markalaşmanın çok önemli bir yer teşkil ettiğini belirtti. Karaoğlu, Bayburt Taşı konusunda işletmecilere her türlü teknik desteği vereceklerini de sözlerine ekledi.

 

Daha sonra konuşan Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin ise Bayburt'un son iki yıldır bir değişim içinde olduğunu dile getirdi. Başkan Çetin Bayburt'un bu değişim içinde makus talihini yenmek ve kabuğunu kırmak için Bayburt'taki kaynakların harekete geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi. BTSO Başkanı İbrahim Yumak ise Bayburt Taşı'nın mezar, türbe, cami yapımı taşı gibi alanları da aşarak daha geniş bir alana yayılması gerektiğinin altını çizdi. İbrahim Yumak, taş ve mermeri Bayburt'ta marka yapmak için uğraş vereceklerine değindi.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Temsilcisi Aytek Turhan da "UNDP'nin asıl amacı Bayburt'taki taş işletmecilerini ve bu konuda destek sağlayacak kurumları bir araya getirmekti. Bununla ilgili çalışmaların başarı ile sonuçlandığını görüyorum. Diyarbakır'daki Diyarbakır Mermer Taş Derneği'ne, UNDP tarafından düzenlenecek geziye tüm kuruluşların desteğini bekliyoruz." dedi. Dernek kurulmasına karar verilerek yapılan ikramın ardından toplantı sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.