Kendisi için ürettiği CNC tezgahıyla ihracatçı oldu

Bayburt'ta tarım makinaları üretimi yapan bir işletme sahibi, pahalı bulduğundan üretimini yapmaya karar verdiği CNC tezgahı için hem yurt içinden hem de yurt dışından sipariş alıyor.

Kendisi için ürettiği CNC tezgahıyla ihracatçı oldu
Bayburt Postası - Bayburt'ta tarım makinaları üretimi yapan bir işletme sahibinin, ihtiyaç duyduğu, ancak pahalı bulduğu için üretimini kendisinin yaptığı CNC olarak bilinen "Bilgisayarlı Nümerik Kontrol" tezgahına hem yurt içinden hem de yurt dışından yoğun talep geliyor.

Kent merkezindeki 21 Şubat Küçük Sanayi Sitesi'nde bulunan işyerinde tarım makinaları üreten İsmail Topcuoğlu, üretimin çeşitli aşamalarında ihtiyaç duyduğu CNC tezgahını almak için yaptığı piyasa araştırmasında tezgahın bütçesinin çok üzerinde fiyatlarla satıldığını görünce bunun üretimini yapmaya karar verdi.

Baba mesleği olan tarım makinaları üretiminden çok farklı olan CNC tezgahının çalışma prensiplerini araştırdıktan sonra kendi ihtiyacı olan tezgahı yaklaşık iki ayda üreten Topcuoğlu, boyutlarına göre piyasada 60-100 bin lira arasında satılan tezgahı, bu fiyatların yüzde 20 altında bir rakama mal etti.

Tocuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllardır Bayburt'ta tarım makinaları ürettiklerini, bu makinalar arasında patentli ürünlerinin de bulunduğunu belirterek, üretimin bazı aşamaları için CNC tezgahına ihtiyaç duyduklarını anlattı. Bunun için fiyat araştırması yaptıklarını ve ortaya çıkan rakamları çok yüksek bulduklarını söyleyen Topcuoğlu, diğer taraftan üretimde başkalarına bağımlı olmak istemedikleri için kendi CNC tezgahlarını üretmeye karar verdiklerini söyledi.

Mermerci, taşcı, ahşapcı ve demirciler talep ediyor

Topcuoğlu, kendi ihtiyaçları için yaptıkları CNC tezgahından istedikleri verimi aldıklarını belirterek, "Verim aldıktan sonra çevremizde bizi tanıyan mermerci, taşcı, ahşapcı, demirci arkadaşlarımız talep etmeye başladı. Bunun üzerine biz de yavaş yavaş tarım makinalarının üretiminin yanında bu makinanın da üretimine girdik." ifadelerini kullandı.

Bayburt'a yakın çevrede bu alanda üretimin olmadığını gördükleri için bu bölgelere de açıldıklarını anlatan Topcuoğlu, "Erzurum, Trabzon, Rize, Erzincan yani Karadeniz, Doğu Anadolu ve İç Anadolu'da böyle bir makina imalatı yapan olmadığını fark ettik. Şimdi bizi Türkiye'nin birçok bölgesinden arayan ya da Bayburt'a gelip iş yerimizde ziyaret edenler oluyor." diye konuştu.

Topçuoğlu, CNC tezgahlarına talebin yurt içiyle sınırlı kalmadığını, Azerbaycan, Rusya, İran, Türkmenistan, Kazakistan ve Ukrayna'dan da siparişler aldıklarını belirtti.

İstenilen boyutlarda tezgah yapabildiklerini ifade eden Topcuoğlu, şunları kaydetti:

"Fiyat olarak piyasadaki makinalardan daha aşağıya veriyoruz, ancak bu makinayı alan arkadaşların bunun eğitimini de alması gerekiyor. Biz bu eğitimi de sağlıyoruz. İstanbul'dan makinayı aldığı halde çalıştıramayanlar var. Neden? Çünkü kullanmayı bilmiyor. Bunu kullanmak da bir meslek. Bunu kullanan insanlar şu an 4-5 bin lira maaşla çalışıyor. Biz makinayı üretip satmak dışında eğitimini de ücretsiz olarak sattığımız kişilere veriyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Huseyin 7 yıl önce

Sizinle gurur duyuyoruz bayburt lu olarak Allah ım islerinizi rasgetirsin