Kavcıoğlu: “Büyümeye katkısı olacak”

Bayburt Miletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Varlık Fonu’nun Türkiye’nin büyümesine katkı sağlayacağını belirtti.

Kavcıoğlu: “Büyümeye katkısı olacak”
Bayburt Postası - Türkiye, ekonomik operasyonlara karşı Varlık Fonu sigortasını devreye soktu. 200 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşacak Fon, piyasalardaki olası dalgalanmalara karşı kalkan olacak, büyümeye dinamo etkisi yapacak.

Bayburt Miletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Varlık Fonu’nun Türkiye’nin büyümesine katkı sağlayacağını belirtti. 

Kavcıoğlu, şu açıklamayı yaptı:

“Bu Türkiye için geç kalınmış bir şey. Dünyadaki ulusal varlık fonlarının temel çıkış noktaları, emtia ve emtia dışı kaynakları yatırıma dönüştürmektir. Ancak, kurulan fonlar; ülkelerinde yatırımlarla birlikte, ülkenin sıkıntıya düştüğü dönemlerde de büyümeye ciddi katkı sağlayan fonlar haline geldi. OECD içinde ulusal fonu olmayan tek ülke Türkiye. Bugün iktidar bunun eksikliğini görerek, hızlı şekilde kurdu. Çünkü gelişen dünyada bizim almadığımız her pay, diğer ülkelere gidiyor.” 

Anahtar Kelimeler:
Şahap Kavcıoğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburt aşığı 7 yıl önce

Sayın vekilim Bayburt üniversitesine neden Bayburt'lu akademisyen alınmıyor. Kazandığınmız halde hakkımız yeniyor. Bayburt'lu olduğumuz için olsa gerek, zira 550 personeli olan üniversite de yaklaşık olarak 8/9 Bayburt'lu akademisyen var onların da büyük kısmı eski dönemden personel. Ilginize duyurulur burada insanların hakkı yeniyor. Allah'a emanet.. İnşAllah sayın cumhurbaşkanımız bu seçimde bunları da dikkate alır, saygılar