Karaoğlu, Bayburt’un sorunlarını hatırlattı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Karaoğlu, Bayburt’un sorunlarını hatırlattı
Bayburt Postası - Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Gökhan Öner Karaoğlu, bölgenin sorunlarını yerinde dinlemek için Bayburt’a gelen TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete’ye Bayburt’un potansiyelleri ve sorunları hakkında bilgi verdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Yönetim Kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette Bayburt’un sorunları hakkında bilgi veren BTSO Genel Sekreteri Gökhan Önder Karaoğlu, Bayburt’un demiryolu, turizm ve teşvik kapsamındaki beklentilerini anlattı.

Son yıllarda bölge gündeminden düşmeyen demiryolu konusunda Bayburt'un haklı taleplerini bir kez daha dile getiren Karaoğlu, “Hızlı tren hattı ile ilgili burada bir Karadeniz Tren yolu bağlantısı olacak. Bununla ilgili itirazlarımız Başbakanlığa da gönderildi ama hiçbir şekilde dikkate alınmadı. Biz daha önce gerekçeleri ile birlikte Erzincan’dan Karadeniz’e inecek olan tren yolunun niçin Bayburt’tan geçmesi gerektiğini üniversitelerin yaptığı çalışmayla belirttik ve Tirebolu’dan geçmemesi ile ilgili ise İTÜ’nün 1984 ve 1991’de yapmış olduğu raporlarını dosyaya koyduk. Bizim talebimiz kuru kuruya demiryolu Bayburt’tan geçsin davası değil. Bilimsel raporlar Erzincan’dan Trabzon’a inecek hızlı tren hattının Bayburt’tan geçmesi durumunda devletimizin 3 milyar lira tasarruf edeceğini belirtiyor. Bunun için bu konunun yeniden değerlendirmesini talep ediyoruz” dedi.

Bayburt’un başlıca turizm değerleri Bayburt Kalesi, Aydıntepe Yer Altı Şehri ve Çımağıl mağarası için yapılan çalışmaların yarım kaldığını belirten Karaoğlu, şunları söyledi:

“Bayburt Kalesi’nde kazı çalışmalarının başlatılması lazım. Kazı çalışması yapılmadan turistik alan olarak kullanılamıyor. Bayburt Kalesi’nde bir kazı işlemi var ama henüz bu kazıyı yapacak bir üniversite bulamadık. Azerbaycan’da bir üniversite çıktı. Fakat Kültür Bakanlığı bu üniversiteyi de uygun görmedi. Aslında o bölgedeki üniversiteler kazı alanında dünyanın en deneyimli üniversiteleri. Çımağıl mağaramız var. Bölgedeki Karaca mağarasından 3 kat daha büyük olduğu söyleniyor. Orda bir rehabilitasyon yol çalışması yapıldı ama yarım kaldı. Yatırım tamamlanmadı. Çımağıl Mağarası turistik bir gezi için yeterli altyapıya sahip değil.”
  
Konuşmasında Bayburt’un teşvik kapsamında 5 . bölgede yer aldığını bunun Bayburt için yeterli olmadığına vurgu yapan Karaoğlu, “Bayburt’un en önemli sıkıntılarından biri teşvik kapsamı. Bu teşvik kapsamında 6. bölgede olmamız yönünde bir talebimiz var. Teşvik kapsamı için bölgelere ayrılırken 50 küsür parametreden bahsedildi. Bir çok parametrede 6. bölgedeki bir çok ilden daha deri durumdayız” diye konuştu.

Karaoğlu, konuşmasında Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu’nun geleceği hakkındaki kaygılarını da dile getirerek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden yurt talebinde bulunacaklarını söyledi.

Ülke genelindeki Polis Meslek Yüksek Okulları’nın kapanma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirten Karaoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu’na TOBB desteğiyle 1 milyon 400 bin lira tutarında kültür merkezi ve spor salonu yapılıyor. Bundan dolayı birliğimize teşekkür ediyoruz.  Polis akademisi yetkilileri ile yaptığımız görüşmede en çok mülkiyete sahip polis okullarının kapatılmayacağı bilgisi verildi. Yurt problemimiz var, onun içinde birliğimizden bu konuda destek isteyeceğiz." 

Mete: "Kimin ne sorunu olduğunu görüyoruz"

TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete ise, Bayburt’un sorunlarının hükümet yetkililerine ileteceklerini belirtti.

Türkiye’yi dolaşarak ekonomi ile ilgili bölgelerin düşüncelerini aldıklarını belirten Mete, “Bayburt’un ne sorunu var, ne bekliyor, ne istiyor. Ekonomi ile ilgili hükümetten ne istiyor onu öğrenmeye çalışıyoruz. Sonuçta ekonomi haritası çıkıyor ülkenin. O ekonomi haritası ile kimin ne sorunu olduğunu görüyoruz“ dedi.

TOBB’un görevinin ticaretin önündeki engelleri kaldırmak olduğunu ifade eden Mete, "Ticaretin önünde eğer yol sorunu engel ise onunla ilgilenmek zorundayız. Engel vergi mevzuatı ise TOBB ilgilenmek, tabanı dinleyip onları ilgililere, Ankara’daki bürokrasiye, karar alıcılara getirmek ve o konuda karar almaktır bizim görevimiz. Başta da söylediğimiz gibi Türkiye’nin bir ekonomi haritası çıkacak. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun ve TOBB’un politikası sizlerden gelen fikirlerle oluşuyor. Türkiye zengin olursa hepimiz zengin oluruz. Bizler zengin isek Türkiye zengin olur. Ticaretin önündeki engeli kaldırmaktaki amaç şu: Ticaret varsa zenginlik olur. Biz halkın refahının artması için çaba sarf ediyoruz. Onun için buradayız" şeklinde konuştu.

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeleri Osman Doracan, Osman Gülsüm ve meclis üyesi Ahmet Bayhan’ın da katıldığı ziyarette BTSO Başkan Yardımcısı Mehmet Ölmez tarafından TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete’ye hediye takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdullah Biricik 10 yıl önce

Sn Karaoğlu hızlı tren projesinin durumunu Mete beye anlattınız, teşekkürler. Birde Sn Vekil Özbek anlasa!!! Talihsiz ve sahipsiz Bayburt.

Avatar
MEHDİ 10 yıl önce

İBRAHİM YUMAK BEY,BAYBURTUN KALKINMASI ADINA,PROJELER ÜRETMELİ,!
G.HANE TREN PROJESİ İÇİN 4 SEFER ANKARAYA GİTTİĞİNİ BİLİYORMUSUNUZ.!
G.HANE S.T.O.BAŞKANINI TEBRİK EDERİZ,G.BAŞI-ANK.

Avatar
Karabulutoğlu 10 yıl önce

Sayın önder karaoğlu kardeşim eline diline sağlık söylenecekleri çok güzel söylemişsin fakat şehir içindeki yolların durumunu kim dikkat çekecek.sayın beldiye başkanı caddeleri sök yapla nereye kadar?lütfen bu konuya eyilin.