Kara listeden çıkmak sadece hayal

Bankaya borcu olan kişinin kara listeden silinebilmesi için takibe alınmış borcunu ödemesi gerekiyor.Ödenmeyen krediler nedeniyle kara listeye giren yaklaşık 1.1 milyon kişiye getirilecek olan sicil affının ayrıntıları netleşti. Hazırlanan düzenleme ile aftan yararlanacak kişilerin borçlarını ödemeleri veya bankalarla yeniden yapılandırma konusunda anlaşma sağlaması gerekiyor. Buna göre, ödenmemiş borçlara sicil affı getirilmeyecek. Sicil affı konusunda hazırlanan düzenleme, ödenmiş borçları kapsayacak.Buna göre, kredi borcunu veya çek, senedini ödemeyen kişilerin isimleri, kara listede yine kalmaya devam edecek. Sicil affından yararlanarak, bir kişinin isminin kara listeden silinmesi için, takibe alınmış borcunun ödenmesi gerekiyor. Ancak, bankalarla borcunun yeniden yapılandırılması konusunda anlaşmaya varmış kişiler de sicil affından yararlanacak. Bu madde ise, halen BDDK ile bankalar arasında üzerinde çalışılan, kredi borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenleme için yapıldı. Bu düzenleme ile kredi borçları yeniden yapılandırılacak olan firmaların da sicil affından yararlanmalarının önü açılacak.Zimmete kısmi çözümKredi borcunu ödemeyenlere ise sicil affından yararlanmak için borçlarını ödemek için üç aylık süre verilecek. Sicil affı ile bankacılar tarafından gündeme getirilen ‘zimmet maddesi’ sorununa da kısmi çözüm getirilecek. Bankalar Yasası’na göre, bankacılar kredisi takibe alınmış müşterilerine, kredi borçlarını ödeseler bile kredi açamıyor. Bu kapsamdaki müşterilerine yeni kredi açan bankacılar hakkında ‘zimmet maddesi’ ile haklarında dava açılabiliyor. Sicil affı ile bu sıkıntı da ortadan kaldırılmış olacak.

Kara listeden çıkmak sadece hayal

Kara listeden çıkmak sadece hayalBankaya borcu olan kişinin kara listeden silinebilmesi için takibe alınmış borcunu ödemesi gerekiyor.
Ödenmeyen krediler nedeniyle kara listeye giren yaklaşık 1.1 milyon kişiye getirilecek olan sicil affının ayrıntıları netleşti. Hazırlanan düzenleme ile aftan yararlanacak kişilerin borçlarını ödemeleri veya bankalarla yeniden yapılandırma konusunda anlaşma sağlaması gerekiyor. Buna göre, ödenmemiş borçlara sicil affı getirilmeyecek. Sicil affı konusunda hazırlanan düzenleme, ödenmiş borçları kapsayacak.

Buna göre, kredi borcunu veya çek, senedini ödemeyen kişilerin isimleri, kara listede yine kalmaya devam edecek. Sicil affından yararlanarak, bir kişinin isminin kara listeden silinmesi için, takibe alınmış borcunun ödenmesi gerekiyor. Ancak, bankalarla borcunun yeniden yapılandırılması konusunda anlaşmaya varmış kişiler de sicil affından yararlanacak. Bu madde ise, halen BDDK ile bankalar arasında üzerinde çalışılan, kredi borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenleme için yapıldı. Bu düzenleme ile kredi borçları yeniden yapılandırılacak olan firmaların da sicil affından yararlanmalarının önü açılacak.

Zimmete kısmi çözüm

Kredi borcunu ödemeyenlere ise sicil affından yararlanmak için borçlarını ödemek için üç aylık süre verilecek. Sicil affı ile bankacılar tarafından gündeme getirilen ‘zimmet maddesi’ sorununa da kısmi çözüm getirilecek. Bankalar Yasası’na göre, bankacılar kredisi takibe alınmış müşterilerine, kredi borçlarını ödeseler bile kredi açamıyor. Bu kapsamdaki müşterilerine yeni kredi açan bankacılar hakkında ‘zimmet maddesi’ ile haklarında dava açılabiliyor. Sicil affı ile bu sıkıntı da ortadan kaldırılmış olacak.

Beş yıl önce af çıkarılmıştı

En son sicil affı bundan beş yıl önce 2003 yılının sonunda çıkarılmıştı. Resmi Gazete’nin 25 Aralık 2003 tarihli sayısında yayınlanan, Karşılıksız Çek ve Protestolu Senetler ile Kredi ve Kredi Kartları Borçlarına İlişkin Kayıtların Dikkate Alınmaması Hakkındaki Kanun ile 23 Aralık 2003 tarihinden önce kara listeye giren vatandaşların isimleri listeden çıkarılmıştı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.