Kadın çiftçiler sınavda ter döktü

Bayburt Tarım İl Müdürlüğü, ildeki kadın çiftçilerin tarımsal bilgilerini sınadı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca Cumhuriyetin 80. Yılı kutlamaları çerçevesinde kırsal kesimde yaşayan kadın çiftçilerin tarımsal konularda performanslarının değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı yarışmanın Bayburt ayağı, Tarım İl Müdürlüğü salonunda yapıldı. Yarışmaya; Çiğdemtepe, Aşağı Kırzı, Yanoba köyleri müracaat etti. Yarışmada birinciliği Çiğdemtepe köyü, ikinciliği Aşağı Kırzı köyü, üçüncülüğü ise Yanoba köyü yarışmacıları aldı. Yarışmada dereceye giren yarışmacılar İl Müdürlüğü tarafından altın ile ödüllendirildi. Dereceye giren yarışmacılara ödüllerini İl Müdürü Metin Köse verdi. Yarışma sonrası birinci olan yarışmacılar Erzurum'da yapılacak bölge yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Kadın çiftçiler sınavda ter döktü

Kadın çiftçiler sınavda ter döktü Bayburt Tarım İl Müdürlüğü, ildeki kadın çiftçilerin tarımsal bilgilerini sınadı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca Cumhuriyetin 80. Yılı kutlamaları çerçevesinde kırsal kesimde yaşayan kadın çiftçilerin tarımsal konularda performanslarının değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı yarışmanın Bayburt ayağı, Tarım İl Müdürlüğü salonunda yapıldı.

Yarışmaya; Çiğdemtepe, Aşağı Kırzı, Yanoba köyleri müracaat etti. Yarışmada birinciliği Çiğdemtepe köyü, ikinciliği Aşağı Kırzı köyü, üçüncülüğü ise Yanoba köyü yarışmacıları aldı. Yarışmada dereceye giren yarışmacılar İl Müdürlüğü tarafından altın ile ödüllendirildi. Dereceye giren yarışmacılara ödüllerini İl Müdürü Metin Köse verdi. Yarışma sonrası birinci olan yarışmacılar Erzurum'da yapılacak bölge yarışmasına katılmaya hak kazandı.

7 bölgeyi kapsamakta olan bölge yarışması II. bölge illeri olan Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Gümüşhane, Van, Hakkari ve Bayburt illeri arasında yapılacak. Bayburt Tarım İl Müdürü Metin Köse, Bayburt'un ekonomik yapısının tarım ve hayvancılığa dayalı bir il olması nedeniyle kadın çiftçilere yönelik böyle bir yarışmanın yapıldığını hatırlatarak, Bayburt birinciliğini alan yarışmacıların, Erzurum'da yapılacak olan bölge birinciliği yarışmasında yol ve iaşe masraflarının bakanlık tarafından karşılanacağını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.