İŞKUR’dan engelli ve eski hükümlülere 50 Bin TL hibe

İŞKUR, engelliler ve eski hükümlülere kendi işini kurmaya yönelik projelerde 50 bin TL hibe verecek. Konuyla ilgili son başvuru günü ise 7 Aralık 2018.

İŞKUR’dan engelli ve eski hükümlülere 50 Bin TL hibe
Bayburt Postası - Bayburt Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Muhammet Abdullah Kahveci konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Bayburt Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak temel hedeflerinin işsizlikle mücadelede etkin rol oynamak, işgücü piyasasında her geçen gün etkililiğini artıran bir kurum olmak, işgücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda iş ve işçi bulmaya aracılık hizmetini etkin bir şekilde sunmak, işgücünün istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik aktif programlar yoluyla istihdamı kolaylaştırmak, korumak, geliştirmek, çeşitlendirmek ve işini kaybedenlere ise geçici bir süre gelir desteği sağlamak olduğunu bildirildi.

Kahveci, Engelli ve Eski Hükümlü çalıştırmayan işverenlerden veya işveren vekillerinden tahsil edilen idari para cezalarından, ilgili kanuna istinaden oluşturulan komisyon marifetiyle engellilerin ve eski hükümlülerin hazırlamış olduğu ve komisyon tarafından kabul edilen kendi işini kurmaya yönelik projelerde, proje sahibine demirbaş malzeme alımı, kuruluş işlemleri ve işletme gideri kapsamında yapılacak harcamalara esas olmak üzere toplamda 50 Bin TL hibe desteği sağlandığını kaydetti.

Kahveci, destek görecek projeleri de belirttiği açıklamasında şunları kaydetti:

1- Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,
2- Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,
3- Engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler,
4- Engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler,
5- Engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik projeler.
6- Korumalı işyeri desteğine yönelik projeler.

Sonuç olarak, kendi işini kurmak isteyen engelliler ve eski hükümlülerin, proje hazırlayarak hibe programından yararlanmak istemeleri halinde, Kurumumuz web sayfasında yayımlanan 2019/1 başvuru rehberi ve formu doğrultusunda projenin hazırlanıp istenen evrakların güncel hali kullanılarak 07 Aralık 2018 tarihi mesai saati bitimine kadar İl Müdürlüğümüze sunmaları gerekmektedir.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mihrali Aydir 4 yıl önce

Ben 14yil cezaevinde kaldım bir evim olsun istiyorum bu konuda yardimci olunamazmi