İŞKUR şanslıları "yüksük makarna"dan çıktı

Geçici görevli olarak çeşitli kurumlarda istihdam edilecek bin 500 kişi, başvuruda bulunanların isimleri kağıtlara yazılıp yüksük makarnalara takıldıktan sonra yapılan kura çekimiyle belirlendi.

İŞKUR şanslıları "yüksük makarna"dan çıktı
Bayburt Postası - Bayburt'ta, geçici görevli olarak çeşitli kurumlarda istihdam edilecek bin 500 kişilik kadro için kura çekimi yapıldı.

Toplum Yararına Programı kapsamında 2017 yılında Bayburt Belediyesi, İl Özel İdaresi, Bayburt Üniversitesi, Demirözü, Aydıntepe, Gökçedere ve Arpalı belediyeleri, Orman İşletme Müdürlüğü ile İl Müftülüğü olmak üzere toplam 9 projede çeşitli işlerde geçici süreyle çalışacak bin 500 kişilik kadro için 2 bin 700 kişi başvurdu.

Bunun üzerine Merkez Spor Salonu'nda noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

Yoğun kalabalığın olduğu kura çekiminde, isimlerin yazılı olduğu kağıtlar tek tek katlanarak yüksük makarnalara takıldıktan sonra kutuya atıldı. Kura çekimini yapan noter, isimlerin yazılı olduğu makarnaları kutudan çekerek şanslı isimleri belirledi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Abdullah Kahveci, gazetecilere yaptığı açıklamada, projelerin 15 Mart itibarıyla başlayacağını söyledi.

Toplum Yararına Programı kapsamında 2 bin 700 kişinin müracaatta bulunduğunu belirten Kahveci, bunların içinden bin 500 kişinin işe başlayacağını ifade etti.

Kahveci, işe alınacak kişilerin bazılarının noter kurasıyla belirlendiğini dile getirerek, "Müracaat sayısı dolmayan yerlerde noter kurası çekmeyeceğiz. Toplamda 9 projemiz var. Belediyelerden sadece Gökçedere'de başvurular kadro sayısı geçtiğinden noter kurası çekilecek. Diğer belediyelerin hepsinde sayı tamamlanmadığından başvuruda bulunan herkes başlayacak. İl Özel İdaresi, İl Müftülüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Bayburt Üniversitesinde kontenjan sayısını geçtiği için noter kurasıyla belirliyoruz." dedi.

Projelerin 15 Mart itibarıyla başlayacağını ve 6 ay süreyle geçici olarak istihdam edileceğini kaydeden Kahveci, "Bu kişiler Orman İşletme Müdürlüğünde ağaç işleri, üniversitede çevre temizliği ve çevre düzenlemesi, belediyelerimizde belediyelerin kapsama alanına giren işlerde, müftülükte Kur'an kursları ve camilerde temizlik işleri, özel idarede ise köylerin bütün işleriyle ilgilenecek." diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
metin 7 yıl önce

makarnalı kura çekimi halkla alay etmekten başka bir şey değil secim biter bir dahaki secime kadar bekleyeceksiniz neden sormaz bu insanlar biz ne zaman doğru dürüst kalıcı daimi bir iş bulacaksınız akp sormalı ama akp böyle besleniyor seni yalvartmak ve oyunu almak bunlara HAYIR demek için tam fırsat

Avatar
MEHMET 7 yıl önce

İŞTE MEMLEKETİMİZİN HALİ. HERKES HALİNDEN MEMNUN. İŞKUR İŞİ İÇİN SALON TIKA BASA DOLU. AMA KİM ALINACAK. ODA BELLİ. OY ALMAK İÇİN BU MEMLEKETTE HER ŞEY YAPILIR. SADECE YAZIKLAR OLSUN DİYORUM.

Avatar
rambo yağız 7 yıl önce

İste memleketim vay halimize oy almak için yapmadıkları dalavera yok 1 ay sonra grşrz o vekillerle ben memleketime üzülüyorum dışlanmışız haberiniz yok hala onlara gel yukarı yapıyorsunuz hiç sorgu yok hayırlısı bakalım mevlam neyler neylerse güzel eyler

Avatar
Bayburtlu 7 yıl önce

Özellikle müftülüğün işkur listesini inceleyin.Kazananların bazılarının soy isimleri Kobal, Özbek, Akdeniz, Şentürk, Seyhan vs. Sorsan hepsi tesadüftür,isim benzerliğidir hani.

Misafir Avatar
karadenizli 7 yıl önce @Bayburtlu

bravo kardeş, tam yerinden yakaladın, kimin hangi camide görevli olacağı müracaatlarda belliydi, daha doğrusu bu şahıslar müracaatlarını yaparken görevli olacağı yeri söyleyerek müracaat ettiler.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ayhan 7 yıl önce

Vah beni sahapsız Bayburt, ne hallere geldin? kimlere kaldın? Kölelik ve kula kulluk seen heç yakışmadı.

Avatar
has Bayburt lu 7 yıl önce

VAllahi ne deyim yüksük Makarna işi tam komedi, böyle bir akıl olsa olsa sadece bizim Bayburt ta olurdu, akıl eden arkadaşı tebrik ediyorum

Avatar
Vatandaş 7 yıl önce

Kalanlar ne olacak ???

Avatar
GURBETTEN 7 yıl önce

SANA RAZI GÖRÜLEN BU İŞTE BAYBURTLU BUNA MEMNUNSAN EĞER DİYECEK SÖZÜM YOK