İşadamlarına, AB hibelerinden yararlanma yolları

Avrupa Birliği projelerinden yararlanma ve proje hazırlama konusunda bilgiler verilen seminerde, işadamlarından yurt dışına açılmaları, turistik gezi yerine girişken, sanayi, endüstriyel ve ihracat potansiyeli içeren gezilere ağırlık vermeleri istendi… Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Bayburt, Erzurum, Erzincan ve Vanlı işadamlarına Avrupa Birliği projelerinden yararlanma ve proje hazırlama konusunda seminer verdi. Doğu Anadolu Sanayici İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF)'na bağlı bölge illerindeki 15 dernek yöneticisi ve üyelerine AB projelerinden yararlanmanın yöntemleri, izlenecek metotlar anlatıldı. ABİGEM Erzurum Koordinatörü Prof. Dr. Osman Demirdöven, DASİDEF Brifing Salonu'nda işadamlarına sinevizyon eşliğinde AB hibelerinden yararlanma yollarını izah etti. Prof. Dr. Demirdöven, işadamlarına proje hazırlama, proje yönetimi, hibe yardım kriterleri ve izlenecek yöntemleri anlattı. İşadamlarının yurt dışına açılmalarını, turistik gezi yerine girişken, sanayi, endüstriyel ve ihracat potansiyeli içeren gezilere ağırlık vermelerini istedi.  

İşadamlarına, AB hibelerinden yararlanma yolları

İşadamlarına, AB hibelerinden yararlanma yolları

Avrupa Birliği projelerinden yararlanma ve proje hazırlama konusunda bilgiler verilen seminerde, işadamlarından yurt dışına açılmaları, turistik gezi yerine girişken, sanayi, endüstriyel ve ihracat potansiyeli içeren gezilere ağırlık vermeleri istendi… Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Bayburt, Erzurum, Erzincan ve Vanlı işadamlarına Avrupa Birliği projelerinden yararlanma ve proje hazırlama konusunda seminer verdi. Doğu Anadolu Sanayici İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF)'na bağlı bölge illerindeki 15 dernek yöneticisi ve üyelerine AB projelerinden yararlanmanın yöntemleri, izlenecek metotlar anlatıldı.

ABİGEM Erzurum Koordinatörü Prof. Dr. Osman Demirdöven, DASİDEF Brifing Salonu'nda işadamlarına sinevizyon eşliğinde AB hibelerinden yararlanma yollarını izah etti. Prof. Dr. Demirdöven, işadamlarına proje hazırlama, proje yönetimi, hibe yardım kriterleri ve izlenecek yöntemleri anlattı.

İşadamlarının yurt dışına açılmalarını, turistik gezi yerine girişken, sanayi, endüstriyel ve ihracat potansiyeli içeren gezilere ağırlık vermelerini istedi.

 

DASİDEF Başkanı Mustafa Yıldız ise bölgenin sosyo-ekonomik ve kültürel kalkınması için ellerini taşın altına soktuklarını ifade etti. Yıldız, Doğu Anadolu Bölgesi'nin kalkınması için bütün imkanları seferber ettiklerine vurgu yaparak, "Dünyaya açılmak istiyoruz. Bunu yaparken de sahip olduğumuz ekonomik değerleri en iyi şekilde ülke ve bölge menfaatine kazandırmak amacındayız." diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.