İş Kurumu Bayburt'ta ne yapıyor?

Bayburt Postası – Türkiye genelinde işgücü taleplerini karşılamakla görevli olan resmi kurum Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bayburt Şubesi neler yapıyor? Ekonomik sıkıntıların her geçen gün daha da arttığı, işsiz gençlerin gün be gün çoğaldığı şehrimizde, İŞKUR’un gençlere ve meslek sahibi olmak isteyenlere sunduğu imkanlar neler? İŞKUR vasıtasıyla para kazanan, iş sahibi olan gençlerimiz, vatandaşlarımız var mı? İşte tüm bu soruları İŞKUR Bayburt İl Müdür Vekili Zeynel Abit Köse’ye sorduk. İşte cevaplar ve detaylar:

İş Kurumu Bayburt'ta ne yapıyor?

İş Kurumu Bayburt'ta ne yapıyor?Bayburt Postası – Türkiye genelinde işgücü taleplerini karşılamakla görevli olan resmi kurum Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bayburt Şubesi neler yapıyor? Ekonomik sıkıntıların her geçen gün daha da arttığı, işsiz gençlerin gün be gün çoğaldığı şehrimizde, İŞKUR’un gençlere ve meslek sahibi olmak isteyenlere sunduğu imkanlar neler? İŞKUR vasıtasıyla para kazanan, iş sahibi olan gençlerimiz, vatandaşlarımız var mı? İşte tüm bu soruları İŞKUR Bayburt İl Müdür Vekili Zeynel Abit Köse’ye sorduk. İşte cevaplar ve detaylar:

 

 

İŞKUR Bayburt İl Müdür Vekili Zeynel Abit Köse“33 Okulda 3 Ay Boyunca 60 Hizmetli İstihdam Edeceğiz”

2009 yılında Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte uygulamaya konulan projede, 33 okulda 3 ay boyunca toplam 60 hizmetli çalıştırılacak. Projenin toplam maliyeti, 151.000 TL.
 
“Meslek Kurslarında 200 Genç Eğitim Aldı, Kurs Boyunca Kursiyerlere Günlük 15 TL Ödendi”

Kendi işini kurmak isteyenlere yönelik, 8 branşta meslek edindirme kursu açıldı. Kurslar için seçilen branşlar, daha çok yörenin özellikleri dikkate alınarak planlandı. 8 Branşta açılan kurslara 150’si bayan olmak üzere toplam 200 genç katıldı. Kurslara katılan kursiyerlere 3 ay süreyle günlük 15 TL olmak üzere aylık 330 ile 360 TL arası ücret ödendi. Kursiyerlere eğitim sonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü onaylı kurs bitirme belgeleri verildi.

“75 Kursiyer Çocuk Bakıcılığı, 50 Kursiyer Trikotaj, 25 Kursiyer Bayan Kuaförlüğü, 50 Kursiyer Aşçılık Eğitimi Aldı”
   
Bayanlara yönelik;
75 Kursiyer / Çocuk Bakıcılığı Kursu (Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü)
50 Kursiyer Trikotaj Kursu (Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü)
25 Kursiyer Bayan Kuaförlüğü Kursu (Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü)

Erkeklere yönelik;
25 Kursiyer Aşçılık Kursu (Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü)
25 Kursiyer Aşçılık Kursu (Aydıntepe Halk Eğitim Merkezi)

İŞKUR / Türkiye İş Kurumu Bayburt İl Müdürlüğü iş ve işçi bulma faaliyetlerini yürütmenin yanı sıra iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri vererek, istihdamın korunması, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması, işsizliğin önlenmesi ve işsizlik sigortası hizmetleri ile ilgili konuları yürütmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.