İmsakiyenin pabucu dama atıldı

Bayburt Postası - Ramazan ayı denilince akla iftar, sahur ve namaz vakitlerini gösteren imsakiyeler gelir. Ancak teknolojinin gelişmesiyle birlikte imsakiyelere olan talep azaldı. GSM operatörleri abonelerine iftar saatlerinden namaz vakitlerine, dua ve surelerin anlamlarından özel kutlama mesajlarına kadar birçok seçenek sunuyor. Bu durum matbaalarda bastırılan imsakiyelere de talebin azalmasına sebep oluyor. Bayburt’ta bu yıl, imsakiye bastıran esnaf sayısı neredeyse bir elin parmakları kadardı. Bu durum sadece ilimiz Bayburt’ta değil, çevre illerde de bu şekilde yaşandı.

İmsakiyenin pabucu dama atıldı

İmsakiyenin pabucu dama atıldıBayburt Postası - Ramazan ayı denilince akla iftar, sahur ve namaz vakitlerini gösteren imsakiyeler gelir. Ancak teknolojinin gelişmesiyle birlikte imsakiyelere olan talep azaldı. GSM operatörleri abonelerine iftar saatlerinden namaz vakitlerine, dua ve surelerin anlamlarından özel kutlama mesajlarına kadar birçok seçenek sunuyor. Bu durum matbaalarda bastırılan imsakiyelere de talebin azalmasına sebep oluyor. Bayburt’ta bu yıl, imsakiye bastıran esnaf sayısı neredeyse bir elin parmakları kadardı. Bu durum sadece ilimiz Bayburt’ta değil, çevre illerde de bu şekilde yaşandı.

Mesela matbaa sahibi Ayhan Saygı geçen sene 20 bin imsakiye bastıklarını, bu sene ise bu sayının yarı yarıya düştüğünü söylüyor.

İmsakiye siparişlerinin her geçen yıl azaldığını söyleyen Matbaa Sahibi Mehmet Aydın ise "Bunun temel sebeplerinden birisi şirketlerin krizde tasarrufa gitmesi. Diğeri de cep telefonlarından imsak ve namaz vakitlerinin rahatlıkla öğrenilebilmesi." diyor.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Oruç ayına girdiğin zaman, o aya kavuştuğun için Hakk'a şükrederek, sevinerek, neşeli olarak gir! Çünkü Ramazanın gelişinden üzülenlere, gamlılara oruç haramdır. Onlar, oruca layık değillerdir.

Hz. Mevlâna Celaleddin-i Rumî

 

GÜNÜN AYETİ

Ey Rabbimiz! Sen bütün bunları boşuna yaratmadın. Seni bütün eksikliklerden tenzih ederiz. Bizleri ateşin azabından koru.

Al-i İmran, 191

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.