“III. Bayburt Ekonomik Kalkınma Sempozyumu”

Merkezi İstanbul’da olan ve özellikle ekonomik konularda yaptığı çalışmalarla takdir toplayan Bayburt Yönetici ve Sanayici İşadamları Derneği, III. Bayburt Kalkınma Sempozyumu’nu şölen günlerine taşıdı. Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sempozyumun oturum başkanlığını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek A.Ş. Eski Genel Müdürü Ömer Bilgiseven yaptı. Ömer Bilgiseven, sempozyumda “Koyun yetiştiriciliği, kooperatifleşme ve tarımsal teşvikler” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Sempozyumun diğer konuşmacıları ise; Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü’nden Uzman Hakan Musluoğlu, Uzman Sami Turan ve Kırsal Kalkınma Programı AB Uzmanı Kerem Akdağ’dı.

“III. Bayburt Ekonomik Kalkınma Sempozyumu”

III. Bayburt Ekonomik Kalkınma SempozyumuMerkezi İstanbul’da olan ve özellikle ekonomik konularda yaptığı çalışmalarla takdir toplayan Bayburt Yönetici ve Sanayici İşadamları Derneği, III. Bayburt Kalkınma Sempozyumu’nu şölen günlerine taşıdı. Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sempozyumun oturum başkanlığını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek A.Ş. Eski Genel Müdürü Ömer Bilgiseven yaptı. Ömer Bilgiseven, sempozyumda “Koyun yetiştiriciliği, kooperatifleşme ve tarımsal teşvikler” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Sempozyumun diğer konuşmacıları ise; Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü’nden Uzman Hakan Musluoğlu, Uzman Sami Turan ve Kırsal Kalkınma Programı AB Uzmanı Kerem Akdağ’dı.

Merkezi İstanbul’da olan ve özellikle ekonomik konularda yaptığı çalışmalarla takdir toplayan Bayburt Yönetici ve Sanayici İşadamları Derneği, III. Bayburt Kalkınma Sempozyumu’nu şölen günlerine taşıdı.Koyun yetiştiriciliğinin yanı sıra Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nca verilen teşvik, hibe ve destek, kooperatifleşme ve kırsal kalkınma sempozyum konuları arasında yer aldı.

Sempozyum öncesinde açılış konuşması için kürsüye gelen Bayburt Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği (BAYSİAD) Başkanı Salim Arslanhan, şunları söyledi:

“Ekonomik Kalkınma Sempozyumu sayesinde önemli çalışmalar ortaya konmuş ve ilimiz Bayburt’a önemli katkılar sağlamıştır. İlk kalkınma sempozyumunda ele aldığımız konular, bugün ya uygulanıyor ya da uygulanmak üzeredir. Organik tarım bunlardan bir tanesidir.  Üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz bu sempozyumda ise koyun yetiştiriciliği, kooperatifleşme ve tarımsal destekler konusuna yoğunlaşacağız. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın desteği ve BAYSİAD öncülüğünde iki köyümüzde 50 aileye 50 koyun vererek uygulayacağımız projenin kooperatif kurma çalışmalarını başlattık. İki pilot köyde, toplam 5 bin koyun alınarak kooperatif üyelerine verilmesi konusunda takipler yapacağız. Proje başarılı olduğu takdirde, koyunculuk tabana yayılmış olacak ve diğer köylere uygulanmaya başlanacaktır.”
 
Katılımın ve ilginin yoğun olduğu gözlenen Bayburt III. Kalkınma Sempozyumu, Öğretmen Evi’nde verilen yemeğin ardından sona erdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.