Honda'dan yepyeni akıllı 'ekolojik sürüş' desteği

Honda, sürücülerin günlük kullanım koşullarında daha fazla yakıt tasarrufu sağlamasına yardımcı olmak için yeni bir Ekolojik Sürüş Sistemi geliştirdiğini duyurdu. Bu teknoloji, 2009 ilkbaharında satışına başlanacak olan Honda'nın yeni hibrid modeli Insight'da kullanılacak.Bu sistem, yakıt tasarrufu sağlamak için üç farklı işlevi birleştiren dünyanın ilk sistemi olacak: Sürüş sırasında yakıtın daha etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla, motoru, şanzımanı ve diğer güç aktarım organlarının parçalarını kontrol eden bir ECON Mode; sürücülere, direksiyon başında hız göstergesinin renginden yararlanarak yakıtı daha etkin kullanma olanağı veren bir kılavuz fonksiyonu; her yolculuktan sonra, sürüş teknikleri konusunda hızlı ve uzun vadeli geri bildirim sağlayan puanlama fonksiyonu. Honda, Ekolojik Sürüş Destek Sistemi'ni, müşterilerinin günlük kullanım koşullarında yakıt tasarrufunu artırmalarına yardımcı olmak için geliştirdi.

Honda'dan yepyeni akıllı 'ekolojik sürüş' desteği

Honda'dan yepyeni akıllı 'ekolojik sürüş' desteği

Honda, sürücülerin günlük kullanım koşullarında daha fazla yakıt tasarrufu sağlamasına yardımcı olmak için yeni bir Ekolojik Sürüş Sistemi geliştirdiğini duyurdu. Bu teknoloji, 2009 ilkbaharında satışına başlanacak olan Honda'nın yeni hibrid modeli Insight'da kullanılacak.

Bu sistem, yakıt tasarrufu sağlamak için üç farklı işlevi birleştiren dünyanın ilk sistemi olacak: Sürüş sırasında yakıtın daha etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla, motoru, şanzımanı ve diğer güç aktarım organlarının parçalarını kontrol eden bir ECON Mode; sürücülere, direksiyon başında hız göstergesinin renginden yararlanarak yakıtı daha etkin kullanma olanağı veren bir kılavuz fonksiyonu; her yolculuktan sonra, sürüş teknikleri konusunda hızlı ve uzun vadeli geri bildirim sağlayan puanlama fonksiyonu.

Honda, Ekolojik Sürüş Destek Sistemi'ni, müşterilerinin günlük kullanım koşullarında yakıt tasarrufunu artırmalarına yardımcı olmak için geliştirdi.

Puanlama fonksiyonu, zaman içinde sürücülerin yumuşak sürüş tarzını öğrenip uygulaması ve yakıt tasarrufunu artırmasıyla, büyüyen grafik 'yapraklar' sayesinde, kümülatif ve uzun vadeli geri bildirim sağlamakta.

Puanlama fonksiyonunun görsel özelliği, sürücülerin zaman içinde sürüş becerilerinin etkinliğini kolay ve eğlenceli bir şekilde geliştirmelerini sağlamaktır.

Bu sistem, yakıt tasarrufu sağlamak için üç farklı işlevi birleştiren dünyanın ilk sistemi olacak

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.