Hayvan yetiştiricilerine iyi haber

Erzurum Et ve Balık Kurumu (EBK), 'Yeniden Doğuş Projesi' kapsamında Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki bütün il ve ilçelerde besi üreticileri ile görüşerek, ellerindeki hayvanları yüzde 10 peşin ücretle almaya başladı. Sınırsız büyük ve küçükbaş hayvan kesim yetkisi alan Erzurum EBK Kars, Iğdır, Ardahan, Ağrı, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan illeri ile bağlı ilçelerinde besicilerin ayağına giderek, hayvanlarını almaya ve kurumsal kimliği hakkında bilgi vermeye başladı. EBK Erzurum Et Kombinası Müdürü İsmail Atasever, bölgedeki illere kendisinin, ilçelerdeki besicilerle toplantılara ise yardımcısının katıldığını söyledi. Atasever, 'Yeniden Doğuş Projesi' çerçevesinde üreticilerle bir araya gelip onlardan hayvanlarını EBK'ya satmaları için toplantılar düzenlediklerini ifade etti.

Hayvan yetiştiricilerine iyi haber

Hayvan yetiştiricilerine iyi haberErzurum Et ve Balık Kurumu (EBK), 'Yeniden Doğuş Projesi' kapsamında Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki bütün il ve ilçelerde besi üreticileri ile görüşerek, ellerindeki hayvanları yüzde 10 peşin ücretle almaya başladı. Sınırsız büyük ve küçükbaş hayvan kesim yetkisi alan Erzurum EBK Kars, Iğdır, Ardahan, Ağrı, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan illeri ile bağlı ilçelerinde besicilerin ayağına giderek, hayvanlarını almaya ve kurumsal kimliği hakkında bilgi vermeye başladı. EBK Erzurum Et Kombinası Müdürü İsmail Atasever, bölgedeki illere kendisinin, ilçelerdeki besicilerle toplantılara ise yardımcısının katıldığını söyledi. Atasever, 'Yeniden Doğuş Projesi' çerçevesinde üreticilerle bir araya gelip onlardan hayvanlarını EBK'ya satmaları için toplantılar düzenlediklerini ifade etti.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde hayvancılık sektörünü ayağa kaldırmak için sınırsız kesim yaptıklarını dile getiren Atasever, alımlarda yüzde 10 peşin, kalan kısmın ise bir ay içerisinde üreticiye ödendiğini kaydetti. Karkas tosun fiyatlarında kilogram başına 10,75 TL ödendiğine dikkat çeken Atasever, "Klasik devlet memuru anlayışını bir kenara bırakarak masa başında kesim için hayvan beklemek yerine üreticilere giderek kendimizi anlatıp, hayvanlarını satın almaya başladık. İl ve ilçelerde muhtarlarla, üretici birlikleri üyeleriyle, besicilerle bir araya gelip kurumsal kimliğimizi anlattık. Yeniden doğuş projemiz hakkında bilgiler verdik. Hedefimiz, bölgemizdeki bütün üreticilerin hayvanını satın alıp onları yerinde ve toprağında ekonomik olarak mutlu etmek." diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.