Gümüşhane’de doğalgaz rötarı

Çoruhgaz  Bölge Müdürü Recep Ünveren, Üniversite ve TOKİ konutlarının olduğu Bağlarbaşı mahallesine kış aylarına kadar doğalgaz verilebileceğini fakat Gümüşhane şehir merkezine doğalgazın önümüzdeki yaz aylarında verileceğini söyledi. Çoruhgaz İşletme Şefi Erhan Özdemir ve şirket yetkilileri ile birlikte tarihi Balyemez Konağında düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Ünveren, Bayburt ve Gümüşhane illerindeki doğalgaz dağıtım şebekesinden kendilerinin sorumlu olduğunu ifade etti. Geçtiğimiz yıl şehir merkezine getirilmesi planlanan doğalgazın gecikme sebebinin güzergah sorunundan kaynaklandığını ifade eden Çoruhgaz Bölge Müdürü Ünveren, şu bilgileri verdi: 

Gümüşhane’de doğalgaz rötarı

Gümüşhane’de doğalgaz rötarı Çoruhgaz  Bölge Müdürü Recep Ünveren, Üniversite ve TOKİ konutlarının olduğu Bağlarbaşı mahallesine kış aylarına kadar doğalgaz verilebileceğini fakat Gümüşhane şehir merkezine doğalgazın önümüzdeki yaz aylarında verileceğini söyledi. Çoruhgaz İşletme Şefi Erhan Özdemir ve şirket yetkilileri ile birlikte tarihi Balyemez Konağında düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Ünveren, Bayburt ve Gümüşhane illerindeki doğalgaz dağıtım şebekesinden kendilerinin sorumlu olduğunu ifade etti. Geçtiğimiz yıl şehir merkezine getirilmesi planlanan doğalgazın gecikme sebebinin güzergah sorunundan kaynaklandığını ifade eden Çoruhgaz Bölge Müdürü Ünveren, şu bilgileri verdi: 

Recep Ünveren

“Bayburt’a göre Gümüşhane’ye doğalgazın gelişi bir yıl gecikti. Bu gecikmenin sebebi güzergah olmayışıdır. Karayolları bölünmüş yol çalışmaları yapacağı için yol kenarında tespit edilen güzergahta çalışma yapamadık. Bu nedenle yeni bir güzergah belirledik. Yeni güzergahımız Türkiye’de emsali az bulunan belki de ilk olacak bir güzergah. BOTAŞ’la birlikte çalışarak belirlediğimiz güzergah, başlangıç noktamız olan Organize Sanayi Bölgesinden itibaren 13 kilometre uzunluğunda. Daha önceki güzergahımız karayolunu paralel olarak geçiyordu. Fakat duble yol planlaması nedeniyle farklı bir güzergahtan geleceğiz. Güzergah boyunca Harşit çayını 11 kez, karayolunu da 3 kez geçerek şehir merkezine geleceğiz.” dedi.

Çalışmaların başladığını söyleyen Ünveren, çelik imalatının ardından kış aylarına kadar Bağlarbaşı mahallesinde bulunan Gümüşhane Üniversitesi ve TOKİ konutlarına gaz verebileceklerini fakat şehir merkezine önümüzdeki yaz aylarında ancak doğalgaz verebileceklerini söyledi.

Gümüşhane’de 4 kişilik bir ailenin ısınma, sıcak su ve mutfak kullanımı ile birlikte yılda bin 800 metreküp gaz kullanacağı tahminini yürüten Ünsever, bir yıl içinde vatandaşların ödeyecekleri toplam ücretin bin 206 TL olarak hesaplandığını söyledi. Ünsever ayrıca, hiçbir altyapısı olmayan dairenin kombi sistemi ile doğalgaza geçiş sürecinde yaptığı masrafı 3 yılda amorti edeceğini de hatırlattı.

Talep olması halinde şehrin her noktasına doğalgaz götürebileceklerini belirten Ünsever, “Gümüşhane ve Bayburt’ta doğalgaz dağıtımı şirketimize ait. Belediyeler sadece yüzde 10’luk bir hisse ile şirketimize ortaklar. Şehir içindeki tüm işletme şirketimiz tarafından yapılacak. Doğalgaz abonesi olmak isteyen vatandaşlarımız 180 dolar abone bedeli ödeyecekler. Her müşteri 2 bin ile 2 bin 500 dolar arasında tesisat değişim masrafı yapacak. 7-8 yıl içerisinde potansiyelin tamamının doğalgaz kullanıcısı olacağını düşünüyoruz. Bu şekilde Gümüşhane’de 20 milyon dolarlık bir piyasa oluşacak. Şehre gazı verdikten sonra 10-12 kişilik bir istihdamımız olacak.” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.