Gönül Kahvesi Doğu Anadolu'ya açılıyor

Yabancı zincirler gelmeden önce İzmir'de kurulan Gönül Kahvesi, 'Türk kahvesi' satarak, yabancı yatırımcının ilgisini çekti. Ortadoğu ve Avrupa'ya şubeler açıyor... Türk girişimci Yaman Yardımcı, henüz yabancı kahve zincirleri Türkiye'ye gelmeden 'Türk kahvesi'ni ve Türk damak tadına uygun yerel lezzetleri ön plana çıkaracağı bir kahve zinciri kurma planıyla yola çıktı. 2002 yılında İzmir'de Gönül Kahvesi'nin ilk şubesini açan Yardımcı, şimdi Türkiye'de 9 şehirde 21 şubeli bir kahve zincirinin sahibi. Yardımcı, Osmanlı'nın kahveyi dünyaya tanıtan kültür olmasına rağmen, Türk kahvesinin değerinin giderek düştüğünü, Gönül Kahvesi ile bu kültürü tekrar hatırlatmak istediklerini söylüyor. Ucuz olsun diye kötü çekirdeklerin Türkiye'ye getirilmesiyle Türk kahvesinin kimliğini kaybettiğini düşünen Yardımcı, 'Bizde ise en çok tercih edilen ürün Türk kahvesi. Gönül Harmanı adını verdiğimiz, 3-4 çekirdeğin birleşiminden oluşan bir Türk kahvesi çeşidimiz var.

Gönül Kahvesi Doğu Anadolu'ya açılıyor

Yardımcı, Osmanlı'nın kahveyi dünyaya tanıtan kültür olmasına rağmen, Türk kahvesinin değerinin giderek düştüğünü, Gönül Kahvesi ile bu kültürü tekrar hatırlatmak istediklerini söylüyorYabancı zincirler gelmeden önce İzmir'de kurulan Gönül Kahvesi, 'Türk kahvesi' satarak, yabancı yatırımcının ilgisini çekti. Ortadoğu ve Avrupa'ya şubeler açıyor... Türk girişimci Yaman Yardımcı, henüz yabancı kahve zincirleri Türkiye'ye gelmeden 'Türk kahvesi'ni ve Türk damak tadına uygun yerel lezzetleri ön plana çıkaracağı bir kahve zinciri kurma planıyla yola çıktı. 2002 yılında İzmir'de Gönül Kahvesi'nin ilk şubesini açan Yardımcı, şimdi Türkiye'de 9 şehirde 21 şubeli bir kahve zincirinin sahibi. Yardımcı, Osmanlı'nın kahveyi dünyaya tanıtan kültür olmasına rağmen, Türk kahvesinin değerinin giderek düştüğünü, Gönül Kahvesi ile bu kültürü tekrar hatırlatmak istediklerini söylüyor. Ucuz olsun diye kötü çekirdeklerin Türkiye'ye getirilmesiyle Türk kahvesinin kimliğini kaybettiğini düşünen Yardımcı, 'Bizde ise en çok tercih edilen ürün Türk kahvesi. Gönül Harmanı adını verdiğimiz, 3-4 çekirdeğin birleşiminden oluşan bir Türk kahvesi çeşidimiz var.

Gönül KahvesiToplamda ise altı çeşit Türk kahvesi satıyoruz, sakızlı ve çikolatalı kahvelerimiz çok tercih ediliyor' diye anlatıyor. Yardımcı, yılda 2.5 milyon adet Türk kahvesi sattıklarını sözlerine ekliyor.

40 Şube olacak


'İstanbul'da halen iki şubemiz var. Ama anlaşması imzalanan ve yakında açılacak 6 şubemiz daha var' diyen Yardımcı,' Yılın sonuna kadar İstanbul'da en az 10 şube olacağız. Türkiye genelinde ise yıl sonuna kadar 12 şehirde en az 40 şubeye ulaşacağız' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.