Gez köyünde Vişne hasadı

Gez köyünde vişne hasadı başladı.

Gez köyünde Vişne hasadı
Bayburt Postası - Gez köyünde vişne ve kiraz üretimi ile bilinen köy muhtarı Ahmet Temizsoy'un bahçesinde hasat töreni yapıldı. Törene Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürü Selami Ersen, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Ahmet Temizsoy, yıllık 20 ton kadar vişne ve kiraz ürettiğini fakat bu sene doludan dolayı üretimin yarı yarıya düştüğünü söyledi. 110 dönümlük arazisinde vişne ve kiraz üreterek Bayburt'ta bu anlamda öncülük eden Temizsoy, ürünün kısa sürede tükeneceğini söyledi.

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim de Ahmet Temzisoy'un ve ildeki diğer üreticilerin her zaman yanında olacaklarını, Bayburt İl Tarım ve Oman Müdürlüğü tarafından tüm üreticilerin desteklendiğini ve desteklenmeye devam edileceğini söyledi. 

Öte yandan Gez köyünde yetişen vişnenin kilosu 7.50 liradan satılıyor.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Laedri 4 yıl önce

Bayburtta narenciye hariç her şey olur üç gün sonra olur. Sorun."burda olmir" anlayışı.