Erzurum- Erzincan Bayburt Kalkınma Ajansı Genel Sekreter adayları, Erzurum Valisi Sami Bulut ve yönetim kurulu üyeleri huzurunda sözlü imtihana tabi tutuldu. Adayların isimleri onaylanmak üzere Devlet Planlama Teşkilatı (DPT)'na gönderildi. Erzurum- Erzincan Bayburt Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu, Erzurum Valisi Sami Bulut başkanlığında valilik toplantı salonunda bir araya geldi. Toplantıda Kalkınma Ajansı'nın genel sekreterinin belirlenmesi ana gündem maddesini oluşturdu. Kalkınma Ajansı genel sekreter adayları Kimya Mühendisi Ertuğrul Erkoç, Prof. Dr. Faik Kantar, Mimar ve şehir planlamacısı Dr. Fazilet Erden Tanrıkulu, Prof. Dr Hanifi Saraç, Doç. Dr. Sinan Hınıslıoğlu ve Prof. Dr Talat Yanık, Yönetim Kurulu huzurunda sözlü sınava tabi tutuldu.
Adaylar, Kalkınma Ajansı Mevzuatı, Doğu Anadolu Bölgesi'nin ekonomik ve sosyal yönden tanıma kapasitesi, temsil kabiliyeti ve ifade yeteneği, idarecilik vasfı ile uluslararası çalışma deneyiminden sözlü imtihana alındı.
Sınavda 100 üzerinden puan alan ve isimleri açıklanmayan 3 genel sekreter adayının ismi onaylanmak üzere DPT'ye gönderildi. Genel sekreter adayının isminin önümüzdeki ay içerisinde kesinleşerek Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu'na bildirileceği belirtildi.
Bu arada Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyesi olan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik de yeni başkan kimliği ile bu toplantıya katıldı.

ayşe kara
diyor ki:
| sayın telat yanık doğu anadolu bölgesinin ekonomik sosyal yönten tanınma kapasitesi yüksek bilgisi ve deneyimli olan biridir. ben telat yanık beyi trabzon su ürünleri tanıtım çalıştayında sunumuyla çok beğendim. ab projeleriyle bilgili ve deneyimli birisi ayrıca. uluslar arasıda doğu anadolu bölgesini sosyal ve ekonomik açıdan tanıtmaya ve kalkındırmaya yatkın bir özelliği olduğuna inanıyorum. ayrıca bir süre yurt dışındada deneyimleri olduğu için uluslar arasıda bu işi yönetecek vasıfta olduğuna inanıyorum kendisine barılar diler saygılar sunarım. |
- Esnaf “kredikolik” oldu
- 2008’de 403 kamu ihalesine, 36.467 TL
- Kredi kartı borçlularına gün doğdu
- İbrahim Yumak: “25 yatırımcının Bayburt’tan ilgisizlik yüzünden kaçtığına dair açıklamaları, hayret ve şaşkınlıkla karşıladım”
- Hızlı Balık Ödülleri Sahiplerini buldu








