GAP Projesi ne zaman bitiyor?

GAP’a ayrılan 1,9 milyar YTL tutarındaki 2008 ödeneğinin 1 milyar YTL’lik bölümü eylül sonu itibariyle kullanıldı. Sağlık projeleri tamamlandı, eğitim projelerinin tamamına yakını bitirilirken sulama ve istihdam projeleri de yarı yarıya gerçekleştirildi.Hükümetin GAP projesini 5 yılda bitirmek amacıyla hazırladığı eylem planının ilk uygulama sonuçları açıklandı. Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, sonuçları açıklarken “Bu proje Türkiye’nin özel önem verdiği bir projedir. Ulusal olduğu kadar bölgesel ve küresel bir projedir, tamamlandığında yaratacağı etki Türkiye ile sınırlı değil” diye konuştu.

GAP Projesi ne zaman bitiyor?
GAP’a ayrılan 1,9 milyar YTL tutarındaki 2008 ödeneğinin 1 milyar YTL’lik bölümü eylül sonu itibariyle kullanıldı. Sağlık projeleri tamamlandı, eğitim projelerinin tamamına yakını bitirilirken sulama ve istihdam projeleri de yarı yarıya gerçekleştirildi.

Hükümetin GAP projesini 5 yılda bitirmek amacıyla hazırladığı eylem planının ilk uygulama sonuçları açıklandı. Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, sonuçları açıklarken “Bu proje Türkiye’nin özel önem verdiği bir projedir. Ulusal olduğu kadar bölgesel ve küresel bir projedir, tamamlandığında yaratacağı etki Türkiye ile sınırlı değil” diye konuştu.

Ekren’in verdiği bilgiye göre projeyle ilgili son veriler şöyle:

- Projeye 2008 için ayrılan kaynağın 1 milyar YTL’lik bölümü eylül sonu itibariyle harcandı.
- Eylem planının 2008’e ilişkin bölümünün nakdi gerçekleşmesi yüzde 53 oranına ulaştı.
- Devam eden yatırım ve projelerde 2008 kaynağının kalan 888 milyon YTL’lik bölümü de yıl sonuna kadar kullanılacak.

Şu ana kadar harcanan kaynakla üç ana başlıkta yatırımlar yürütülüyor.

- Altyapının geliştirilmesi için 510,1 milyon YTL harcandı. Bu başlık altında 200 milyon YTL’lik sulama projesi, 210 milyon YTL’lik ulaştırma projesi bitirildi.
- Sosyal gelişmenin sağlanması çerçevesinde 459 milyon YTL’lik yatırım tamamlanırken bu başlık altında harcamaların çoğu da eğitim, sağlık ve istihdam projelerine yönlendirildi. Hükümet ayrıca dün itibariyle yeni başlatılan sosyal destek projesi için bölge illerine 42 milyon YTL daha kaynak aktardı.
- Doğal kaynakların korunması, kültürel çalışmalar ve bölgede cazibe merkezleri kurulması harcamalarının yapıldığı, ekonomik kalkınmanın gerçekleştirilmesi başlığında ise 37 milyon YTL kaynak kullanıldı.

Hükümet projeyi bitirmek için 2012 sonuna kadar 26,7 milyon YTL harcayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.