Fırın işletmelerinin kayıt prosedüründe değişiklik

Karabulut, 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren ekmek fırını açmak isteyen işletmelerin, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurularında, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı beyan etmelerinin zorunlu hale getirildiğini bildirdi.

Fırın işletmelerinin kayıt prosedüründe değişiklik
Bayburt Postası - Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut, 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren ekmek fırını açmak isteyen işletmelerin, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurularında, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı beyan etmelerinin zorunlu hale getirildiğini bildirdi.

Karabulut, yaptığı yazılı açıklamada, 24 Kasım 2016 tarih ve 29898 sayılı Remi Gazete'de yayımlanan kayıt ve onay işlemlerine dair değişiklik yönetmeliğine göre, fırın işletmelerinin kayıt prosedürünün değiştiğini ifade etti.

Bu değişikliğe göre, 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren ekmek, ekmek çeşitleri, diğer ekmek çeşitleri ve sade pide üreten işletmelerin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne işletme kayıt belgesi için yapacakları başvuruya iş yeri açma ve çalışma ruhsatını eklemek durumunda olduklarını aktaran Karabulut, şunları kaydetti:

"Yetkili merci tarafından başvuru 15 iş günü içerisinde incelenecek olup Gıda Hijyeni Yönetmeliği hükümlerine uygunluğu açısından ekmek, ekmek çeşitleri, diğer ekmek çeşitleri ve sade pide üreten işletmeler yerinde resmi kontrole tabi tutulacaktır. Resmi kontrol sonucu herhangi bir uygunsuzluğa rastlanmamış ise işletme kayıt belgesi adına düzenlenecektir. Herhangi bir eksiklik veya uygunsuzluk durumunda başvuru sahibine eksikliklerin giderilmesi için süre verilecek, süre sonunda eksiklik giderilmişse işletme kayıt belgesi tanzim edilerek işletmeye verilecektir."
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.