Erzincan’da mera alanları genişliyor

Erzincan merkeze bağlı Yoğurtlu beldesine ait mera, Tarım İl Müdürlüğü tarafından ıslah ediliyor. Islah projesi 2011 yılında tamamlanacak. Mera Kanunu kapsamında Erzincan Tarım İl Müdürlüğü'nün çalışmaları devam ediyor. Erzincan Tarım İl Müdürlüğü ve Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliği ile yapılan çalışmalar neticesinde bugüne kadar 9 köyde toplam 133 bin 608 dekarlık alanda ıslah çalışması gerçekleştirildi. Erzincan İl Tarım Müdür Vekili Osman Çakır, Erzincan'ın yüzde 38'inin meralardan oluştuğunu ve bunun 452 bin hektarlık bir alana tekabül ettiğini söyledi. Yoğurtlu merasında da ıslah projesi çalışmalarının sürdürüldüğünü vurgulayan Çakır, proje sonunda 944 dekarlık mera alanının ıslah edilerek hayvancılık sektörüne kazandırılacağını söyledi. Son bir hafta içerisinde meraya 26 ton gübre atıldığına işaret eden Osman Çakır, köylülerin de bu konuda bilinçlendirildiğini ve ıslah projesinin köylülerle birlikte yürütüldüğünü söyledi.

Erzincan’da mera alanları genişliyor

Erzincan’da mera alanları genişliyor

Erzincan merkeze bağlı Yoğurtlu beldesine ait mera, Tarım İl Müdürlüğü tarafından ıslah ediliyor. Islah projesi 2011 yılında tamamlanacak. Mera Kanunu kapsamında Erzincan Tarım İl Müdürlüğü'nün çalışmaları devam ediyor. Erzincan Tarım İl Müdürlüğü ve Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliği ile yapılan çalışmalar neticesinde bugüne kadar 9 köyde toplam 133 bin 608 dekarlık alanda ıslah çalışması gerçekleştirildi.

Erzincan İl Tarım Müdür Vekili Osman Çakır, Erzincan'ın yüzde 38'inin meralardan oluştuğunu ve bunun 452 bin hektarlık bir alana tekabül ettiğini söyledi. Yoğurtlu merasında da ıslah projesi çalışmalarının sürdürüldüğünü vurgulayan Çakır, proje sonunda 944 dekarlık mera alanının ıslah edilerek hayvancılık sektörüne kazandırılacağını söyledi. Son bir hafta içerisinde meraya 26 ton gübre atıldığına işaret eden Osman Çakır, köylülerin de bu konuda bilinçlendirildiğini ve ıslah projesinin köylülerle birlikte yürütüldüğünü söyledi.

Mera ıslahının sadece hayvancılık sektörüne hizmet etmediğini kaydeden Osman Çakır, "Meraların ıslahı ve korunması hayvancılık sektörüne katkılarının yanı sıra, toprak erozyonunun önlenmesindeki en önemli faktörlerden birisidir. Meralardaki ot yapısı toprakların korunmasında büyük rol oynamaktadır. Bunun yanı sıra meralarımız ülkemizin biyolojik çeşitliliğine büyük katkı sağlamaktadır. Özellikle Erzincan'ın da içinde yer aldığı Erzincan-Gümüşhane-Bayburt ve Tunceli yöresindeki meralar birçok endemik bitki türünü barındırmaktadır. Bu yüzden meralarımızı en iyi şekilde korumak zorundayız." dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.