Bayburt Postası

Sık Kullanılanlara Ekle Giriş Sayfam Yap E-mail

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ana Sayfa EKONOMİ Enerji Doğalgaz ağı büyüyor

Doğalgaz ağı büyüyor

e-Posta Yazdır PDF

Doğalgaz ağı büyüyor Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M. Hilmi Güler, doğalgazın ülke genelinde yaygınlaştırılması için 2002 yılından bu yana 54 ile gaz arzının sağlandığını söyledi. Bu sayıyı 81'e çıkarmayı hedeflediklerini belirten Bakan Güler, proje kapsamında Tuz Gölü altında 12 adet depo oluşturulacağını ifade etti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M. Hilmi Güler, ithal edilen doğalgazın tüketim noktalarına ulaştırılması ve doğalgazın ülke sathında yaygınlaştırılması için 2002 yılından bugüne kadar yaklaşık 1.3 milyar dolarlık yatırım yapıldığını söyledi. Bu sürede 9 il'e gaz arzı sağlandığını hatırlatan Bakan Güler, bu sayının 54 İle çıkarıldığını kaydetti.

Bakan Güler, bu yıl Zonguldak, Giresun ve Bartın'a önümüzdeki yıllarda ise, Hatay, Siirt, Muğla, Iğdır, Batman, Kilis, Bingöl, Bitlis, Muş, Şırnak, Mardin, Sinop, Hakkari, Artvin ve Tunceli olmak üzere toplam 81 ile doğalgaz arzını sağlamayı planladıklarını ifade etti.

Doğalgaz depolanması için Tuz gölünde yer altı deposu için sismik ve sondaj çalışmalarının tamamlandığını olumlu ÇED Belgesi alındığını kaydeden Bakan Güler, 8 yıl sürmesi planlanan proje kapsamında Tuz Gölü altında 12 adet depo oluşturulacağını ifade etti. Bakan Güler şöyle devam etti:" İlk 6 deponun 2015 yılında, ikinci 6 deponun 2018 yılında devreye alınması planlanmaktadır. Yapılan sismik çalışmaları neticesine göre bölgede yaklaşık 5 milyar m3 depolamaya uygun potansiyel bulunmakta olup, zaman içinde bu potansiyel değerlendirilecektir. Proje kapsamında Hirfanlı Barajı'ndan 120 km. mesafeden boru hattı ile tatlı su getirilecek ve prosesten çıkan tuzlu su 40 km.lik başka bir boru hattı ile Tuz Gölü'ne deşarj edilecektir."

63 İle gaz ulaştı

Bakan Güler, aynı zamanda projenin en önemli noktalarından biri olan tuzlu su deşarjı ile her geçen yıl kurumakta olan Tuz Gölü'ne hayat verileceğini vurguladı. Bakan Güler, "2002 yılı Aralık ayından bugüne kadar Konya, Kayseri, Çorum, Erzurum, Kütahya, Uşak, Sivas, Samsun, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Balıkesir, Malatya, Bilecik, Manisa, İzmir, Niğde, Kahramanmaraş, Denizli, Yozgat, Gaziantep, Kırklareli, Şanlıurfa, Amasya, Erzincan, Afyonkarahisar, Düzce, Yalova, Çanakkale, Elazığ, Van ve Karaman illerimizde konut ve sanayide, Mersin, Adana, Antalya, Burdur, Isparta, Osmaniye, Kastamonu ve Ağrı İllerimizde sadece sanayide, Kars, Ardahan, Bayburt, Adıyaman, Diyarbakır, Aydın, Edirne, Ordu, Tekirdağ, Çankırı, Rize, Karabük, Nevşehir, Trabzon, Gümüşhane, Bolu ve Tokat İllerimize ise teknik olarak doğalgaz arzı sağlanmış olup, toplam 63 İlimize gaz arzı ulaşmıştır" dedi.
Etiketler Hilmi Güler - Zonguldak - Giresun - Bartın - Tuz Gölü
Yorumlar (0)add comment

Yorum yazın.
Yazı alanını daraltın | Yazı alanını genişletin

busy
Son Güncelleme ( Cumartesi, 21 Şubat 2009 12:34 )  

Haber Arama

Online Kişi Sayısı

Şuanda 172 konuk çevrimiçi

Enerji Özel

 

‘Bayburt Taşı’ modern teknolojiyle buluşuyor

Bayburt Doğal Taş Sektörü alanında tarihi bir imza törenine tanıklık etti. 17 mily...

 

Dört yeni Suudi Arabistan daha aranıyor!

Ajans tarafından hazırlanan “2008 Dünya Enerji Görünümü” raporunda, ‘dünyan...

 

Bayburt'ta kazılmadık sokak kalmadı!

Bayburt Postası –  Bayburt sokakları bu günlerde köstebek yuvalarını andırıyor....

 

Elektriği evde üret, hatta satabilirsen sat!

Yenilenebilir enerji kanun teklifi kabul edilirse evde güneş enerjisinden elektrik üret...

 

Altın aramayı düşünenlere MTA’dan yol haritası…

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), 600 tonluk altın madenini işletilebili...

 

Bedava kömür dağıtımı, atıl ocaklara yaradı

Edinilen bilgiye göre, fakir ailelere yılda ortalama 1,5 milyon ton civarında bedelsiz ...
AddThis Social Bookmark Button

İstatistikler

İçerik Tıklama Görünümü : 3673268

Bizi Yazanlar

Bizi Yazanlar

Anket

Göç ederek gurbete çıkanlar, sıla hasretini nasıl giderebilir?
 

Bülten Üyeliği