En çok Sarımsak ucuzladı, Sivri Biber zam şampiyonu!

Erzurum, Erzincan ve Bayburt (TRA1) Bölgesi’nde TÜFE bir önceki aya göre artış, Türkiye oranının üstünde gerçekleşti.

En çok Sarımsak ucuzladı, Sivri Biber zam şampiyonu!
Bayburt Postası - TÜİK Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre; TRA1 (Erzurum, Erzincan ve Bayburt) istatistik bölgesinde TÜFE Haziran ayında bir önceki aya göre %1,45 artarken, bir önceki yılın aralık ayına göre %6,45, bir önceki yılın aynı ayına göre %13,64, on iki aylık ortalamalara göre %13,36 artış gerçekleşti.

Erzurum, Erzincan ve Bayburt (TRA1) Bölgesi’nde Bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı:

Erzurum, Erzincan ve Bayburt (TRA1) bölgesinde Sivri Biber zam şampiyonu

TÜİK Erzurum Bölge Müdürlüğü verilerine göre Erzurum, Erzincan ve Bayburt’un içerisinde yer aldığı TRA1 istatistik bölgesinin Haziran ayında en çok zamlanan ve en çok ucuzlayan ürünleri açıklandı. Erzurum, Erzincan ve Bayburt’ta Haziran ayında %38,12 artış oranıyla Sivri Biber zam şampiyonu olurken, bunu %26,36 oranıyla Taze Fasulye, %21,90 oranıyla Elma, %13,13 oranıyla Yer Fıstığı, %12,78 artış ile Dolmalık Biber takip etti.

Erzurum, Erzincan ve Bayburt (TRA1) bölgesinde en çok Sarımsak ucuzladı

TÜİK Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre; Erzurum, Erzincan ve Bayburt (TRA1) bölgesinde Haziran ayında fiyatı düşen ürünlerin başında Sarımsak geldi. Haziran ayında Sarımsak %33,67 oranında düşerken, bu ürünü %20,79’luk düşüş ile Domates izledi. Haziran ayında fiyatı en çok düşen diğer ürünler arasında %18,15 ile Kuru Soğan, %16,08 ile Yumurta, %6,35 ile Ayakkabı (Erkek için) yer aldı.

Türkiye verilerine göre; Yıllık en düşük artış %4,84 ile haberleşme grubunda gerçekleşti

Bir önceki yılın aynı ayına göre artışın düşük olduğu diğer ana gruplar sırasıyla, %6,32 ile eğlence ve kültür, %9,74 ile ev eşyası ve %10,66 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın yüksek olduğu ana gruplar ise sırasıyla, %22,41 ile alkollü içecekler ve tütün, %19,80 ile çeşitli mal ve hizmetler ve %14,95 ile konut oldu.

Aylık düşüş gösteren tek grup %1,60 ile gıda ve alkolsüz içecekler oldu

Ana harcama grupları itibarıyla 2020 yılı Haziran ayında azalış gösteren tek ana grup %1,60 ile gıda ve alkolsüz içecekler oldu. En az artış gösteren gruplar ise %0,70 ile konut, %0,87 ile alkollü içecekler ve tütün ve %0,97 ile çeşitli mal ve hizmetler oldu. Buna karşılık, ana harcama grupları itibarıyla 2020 yılı Haziran ayında artışın yüksek olduğu gruplar ise sırasıyla, %4,49 ile ulaştırma, %2,83 ile lokanta ve oteller ve %2,45 ile eğlence ve kültür oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburtlu 69 4 yıl önce

Pasat olmuş 400 bin ne sarmısağı ne suğanı