Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ), 2011 kış kampanyası, konut sektörüne hareket getirdi. Demirözü Belediye projesinde yer alan ve kampanya kapsamında satışa sunulan 2 adet konutun satışını yapan TOKİ, Bayburt'ta yer alan konut satışlarının tamamını gerçekleştirdi. 2011’in ilk satış kampanyasında, Bayburt, Bartın, Kocaeli, ve Osmaniye bulunan konutların tamamının satışını yapılırken, Niğde’de 1, Amasya’da 3 ve Diyarbakır’da 4 konut kaldı. TOKİ’den yapılan açıklamada 6 bin 758 konutu satışa çıkardığı belirtilerek, kampanyanın ilk 10 gününde yapılan satışlar sonucunda 2 bin 312 ailenin eve kavuşturulduğu bildirildi.
Açıklamaya göre çekilişsiz kurasız, başvuru önceliğine göre satışa çıkarılan konutlardan almak isteyenlere, 6 bin TL’den başlayan peşinat ve 20 yıla kadar vade seçenekleri sunan TOKİ, yetkilendirilmiş bankalar ile satış ofisleri aracılığıyla vatandaşın isabetli tercih yapmasına katkı sağlıyor.
Kampanya sektöre hareket getirdi…
Konut satışları açısından durgun geçen kış ayları, TOKİ’nin uygun ödeme şartlarındaki satış kampanyasıyla hareketlendi. Aralarında Ankara, İstanbul ve İzmir’in de yer aldığı 45 il ve 101 projede yer alan 6 bin 758 konutu satışa çıkaran TOKİ, kampanyanın ilk 10 gününde toplam konut sayısını yaklaşık üçte birine denk gelen 2 bin 312 konut satışını yaptı. Osmaniye, Bayburt, Bartın ve Kocaeli’ndeki konutların tamamı satılırken, Niğde’de 1, Amasya’da 3 ve Diyarbakır’da 4 konut kaldı.
10 Ocak 2011’de başlayan konut satış kampanyası 31 Mart 2011’de sona erecek. Satışa sunulan konutlardan almak isteyenler, yetkilendirilmiş bankalar ve TOKİ Satış Ofisleri’yle irtibata geçebilirler. Satışlar hakkında geniş bilgi edinmek isteyenler TOKİ’nin www.toki.gov.tr internet adresinden yararlanabilecek.

kenan
diyor ki:
| babam emekli ama...başka geliri yok...dar gelirli yani..bizlerde alabiliyomuyuz...bilgi verirseniz sevinirim.... mal varlığı falan yok... sadece emekli maaaşı var... yararlanabiliyomuyuz... |
Cemal
diyor ki:
| Toki'den dükkan alıp aldığı fiyata satmak isteyen varsa alacak kişi var. Sanki toki parayla satıyorda başkası bedava mı veriyor. Evi dükkanı teslim edip, 10 yılda taksit yapıyor. Aynı şartlarda varsa dükkanı alacak var. |
alim
diyor ki:
|
iyi günler; Kardeşim zorlamı sattı TOKİ evlerini ve dükkanlarını. Bayburt milleti satın almak için yarış yaptılar. Sanki oralar yapılırken gizli kapaklı yapılmadı veya etrafı sarılarak yapılmadı herkesin gözü görüyordu. Temelleri atılırken sular boşaltılarak beton atıldı. Hepimiz gördük. Almasaydılar o fiyata da satılmaz ve fiyatta düşerdi. Ama gel gör ki Bayburtlunun aklı sonradan başına gelmiş. Zaten TOKİ orada köşe olmuş denildi. TOKİ Bayburttan 10 yıl çıkmasa bütün zaralarını telafi eder. |
tufan
diyor ki:
| toki den ev ve dükkan alanların hala masrafları bitmiyor tabiki köşe olacaklar. bu arada sadece toki değil tokiye iş takibi yapanlarda köşe oldular. Depoları su çeken dükkanlar hala gezilip görülebilir. Toki Bayburt'ta dükkan ve ev satmamıştır. Bayburt'ta depoları su çeken evlerin içi yaşanmaz biçimde ev ve işyeri satmıştır. kalkmış birde marifet gibi ortada dolaşırlar. Ev ve işyerlerindeki işçilik ve malzeme rezalet olunca toki köşe değil 14 köşe olmuştur bu gerçek |








