Emeklinin zammı belli, asgari ücretliye sürpriz

2015 yılı Asgari ücretini belirleme toplantısından sürpriz bir karar çıktı.

Emeklinin zammı belli, asgari ücretliye sürpriz
Bayburt Postası - 2015 yılı Asgari ücretini belirleme toplantısından sürpriz bir karar çıktı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2015 yılında uygulanacak asgari ücreti belirlemek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında dün ilk toplantısını yaptı. Toplantıda gündeme gelen bir düzenlemeye göre asgari ücretten sıfır vergi alınması öngörüldü. Düzenlemeye göre 3 çocuğu olan veya eşi çalışmayan asgari ücretliden vergi alınmayacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Maliye Bakanlığı yetkilileriyle görüşme yapıldığını söyleyerek, “Meclis’te çıkacak yasalardan birine ilave edilmesi konusunda değerlendirmemiz, şu anda sürüyor. Umarım, bu konuda da neticeyi alırız” dedi.

Öte yandan SSK ve Bağ-Kur emeklisinin Ocak zammı da etleşiyor. Enflasyona endeksli olan ve yaklaşık 8.5 milyon emekliyi ilgilendiren zamların 2015 yılının ilk 6 aylık dönemi için enflasyon tahminine göre Ocak'ta yüzde 3.45 artırılması öngörülüyor. 

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından dün açıklanan enflasyon verilerine göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 2015 yılının ikinci 6 aylık döneminde alacağı zam oranı ise ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranı kadar olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.