Efsane geri dönüyor

TMSF'ye geçen Sagra’yı satın alan Sunset şirketi efsane çikolata Tadelle’yi yeniden üretmeye başladı. Sanovel İlaç’ın da sahibi olan Sunset Turizm, 2007 yılında Tadelle’nin üreticisi Sagra’yı 77 milyon dolara aldı. Fatih Terim’li Milli Takım’a sponsor olan Tadelle, bir dönem reklam filmiyle adından söz ettirmişti.Türkiye’nin ilk çikolatası: Ordu merkezli Sunset Turizm, Tadelle’yi yeniden üretmeye başladı. 1970’li yılların efsane markası olan Tadelle’yi alan Sunset’in Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Toksöz, ihaleyi kazandıktan sonra ‘Sagra, çocukluğumuzun markasıydı. Sagra ve Tadelle sağlam, köklü markalar’ demişti. Sagra, Tadelle’nin yanı sıra Sarelle, Gol, Gofy markalarını üretiyor.

Efsane geri dönüyor

Efsane geri dönüyor

TMSF'ye geçen Sagra’yı satın alan Sunset şirketi efsane çikolata Tadelle’yi yeniden üretmeye başladı. Sanovel İlaç’ın da sahibi olan Sunset Turizm, 2007 yılında Tadelle’nin üreticisi Sagra’yı 77 milyon dolara aldı. Fatih Terim’li Milli Takım’a sponsor olan Tadelle, bir dönem reklam filmiyle adından söz ettirmişti.

Türkiye’nin ilk çikolatası: Ordu merkezli Sunset Turizm, Tadelle’yi yeniden üretmeye başladı. 1970’li yılların efsane markası olan Tadelle’yi alan Sunset’in Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Toksöz, ihaleyi kazandıktan sonra ‘Sagra, çocukluğumuzun markasıydı. Sagra ve Tadelle sağlam, köklü markalar’ demişti. Sagra, Tadelle’nin yanı sıra Sarelle, Gol, Gofy markalarını üretiyor.

Ordu’da 1936’da Kahraman Sağra tarafından aile şirketi olarak kurulmuştu. Türkiye’nin ilk fındık işleme sanayi Sagra, ilk fındıklı çikolata olan Tadelle ile adını dünyada 50’yi aşkın ülkeye ihacat yapmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.