DSİ'den Bayburt yatırımları açıklaması

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Bayburt yatırımları hakkında bir yazılı açıklama yaptı.

DSİ'den Bayburt yatırımları açıklaması
Bayburt Postası - Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Bayburt yatırımları hakkında bir yazılı açıklama yaptı. Sulama alanında önemli projelerin hayata geçirildiğinin belirtildiği açıklamada, "DSİ olarak Bayburt ilinde son 15 yılda; Bayburt şehir merkezine yıllık 8,33 milyon m3 içmesuyu sağladık. 5 baraj inşa ettik. 53.610 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 25 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 33 derenin ıslahını tamamladık" denildi. 

İşte o açıklama:

"DSİ Bayburt’a yaptığı yatırımlarla münbit toprakları suyla buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerde ki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Bayburt’ta son dönemde yapılan su yapılarının artması gerek bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesine gerekse içme suyu temininde büyük rol oynamaktadır.

DSİ Genel Müdürlüğü geliştirdiği projeler ile suyun bir damlasını dahi boşa harcamayacak şekilde planlanan yatırımları milletimizin hizmetine sunmaktadır.

DSİ yatırımları; tarım, endüstri, enerji ve hizmet sektörlerinde büyük önem taşımakta, gerek gıda güvenliğinin temini gerekse enerji arz güvenliğinin sağlanması hususlarında önemli bir işlev görmektedir. Bu yatırımlar aynı zamanda sel gibi afetlere karşı da vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlamaktır. DSİ tarafından hayata geçirilen yatırımlar yeni iş sahaları ve gelir getirici faaliyetlere zemin hazırlayarak ekonomik ve sosyal yaşama doğrudan ya da dolaylı olarak etki etmektedir.

DEMİRÖZÜ BARAJI 

DSİ olarak Bayburt ilinde son 15 yılda; Bayburt şehir merkezine yıllık 8,33 milyon m3 içmesuyu sağladık. 5 baraj inşa ettik. 53.610 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 25 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 33 derenin ıslahını tamamladık.

Bununla birlikte Kırklartepe Barajı, Akşar Mehmet Aslan Barajı, Aydıntepe Erikdibi Barajı ve Aydıntepe Pınargözü Barajı’nın da aralarında bulunduğu 10 adet barajın yapımı hızla devam ediyor. Diğer taraftan Bayburt ilimizde 2003 yılından bugüne kadar tamamladığımız sulama tesisleri ile toplam 53.610 dekar zirai arazinin sulanmasını sağladık. Böylece çiftçilerimize yıllık 24,4 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 5 adet sulama tesisinin yapımı ise hızla devam ediyor.

Vatandaşımızın mal ve can güvenliğini sağlamak için dereleri ıslah ediyor yerleşim yerleri ve tarım arazilerinin taşkın riskini azaltıyoruz. Bu kapsamda tamamladığımız 33 dere ıslahı ile Bayburt şehir merkezi, 33 yerleşim yeri ve 6.410 dekar araziyi taşkınlardan koruduk. Ayrıca 17 adet dere ıslah çalışması ise devam ediyor.

Diğer taraftan Sayın Cumhurbaşkanımızın Kasım 2015'teki Bayburt ziyareti sırasında verdiği talimat üzerine çalışmalarına başlanılan Bayburt şehir merkezinden geçen Çoruh Nehrinde ıslah çalışmaları devam ediyor. Çoruh Nehri'ndeki çalışmaların tamamlanması ile Bayburt'a ayrı bir güzelliğe kavuşacaktır.

Bölgesel gelişim projelerinde çalışmalar sürüyor

Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Bayburt ilinin de nasibini almaktadır.

Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamında bulunan Bayburt’ta 2003-2019 Yılları Arasında Yapılan ve Yapılacak olan 1 adet içmesuyu tesisi, 25 adet baraj ve gölet, 23 adet sulama tesisi, 51 adet taşkın koruma tesisi 2 adet HES olmak üzere toplam 102 tesis açılacaktır. Tamamlanan ve tamamlanacak projeler ile Bayburt ilimizde 206.880 dekar arazinin sulamaya açılması, sulamaya açılan alanlardan 120.000.000 TL gelir artışı sağlanması hedeflenmektedir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ozan 6 yıl önce

Bayburt ta ÇORUH üzerinde bir göl yapılmalıdır. Şu andaki sanayi de bulunan yer tamamen göl haline getirilmelidir. Bayburt un gelişmesi ve turizm pastasından nasibini almalıdır. Trabzondaki Uzungöl gibi bir göl alanı oluşturulabilir. Hatta bunun yanlarında turizm evleri yapılabilir. Bayburt un gelişmesi ileriki yıllarda sanayi ile olmayacağı kesindir. Hem pazara hem hammadeye uzaktır. nakliye masrafı ve kalifye eleman temini zordur. Bacasız sanayi buraya gelmelidir. O da TURİZM dir. Turistin de gelmesi için cazibe merkezi olmalıdır. onun için içinden akan ÇORUH nehri değerlendirilmelidir. O da göl yapılması ile olur.

Avatar
ÇORUH BETONLAŞMASIN 6 yıl önce

RİZENİN BİR İLÇESİNE YAPILAN KADAR BAYBURTA YAPILMIŞ AMA SADECE BAYBURT İÇİN ŞU KADAR HİZMET ETTİK DENİLİYOR NEDEN SADECE BAYBURTLUYA BİZ SİZE HİZMET EDİYORUZ DİYORLAR BİR DÜŞÜNÜN NEDEN DİĞER İLLER İÇİN ŞU KADAR HİZMET ETTİK DEMİYORLAR BİZLERİ SANKİ BAYBURTA HİZMET ETMİŞLERCESİNE BİZİM AKLIMIZI KARIŞTIRIYORLAR AYNI MANTIKLA DEVAM ETSİN İSTİYORLAR AMA BAYBURT UYANIYOR ALLAHIN İZNİYLE