Domates mutluluğu

Bayburt İl Özel İdaresi'nin katkılarıyla sürdürülen proje ile 2007 yılında Beril cinsi 90 bin domates fidesi getirilerek, 35 köyde ikamet eden çiftçilere dağıtılmıştı. 45 dekarlık alana yayılan domates ekimi, 2008’de meyvesini verdi. Çiftçiye alternatif ürün olarak sunulan bu çalışma, Bayburt tarımında büyük bir başarı ve geliri peşinden getirdi. Bayburt Tarım İl Müdürü Ünal Koçak, konu ile ilgili yaptığı açıklamada ''İlimizin pazarları bu yaz sezonunda domatesle adeta dolup taştı'' dedi. Koçak, yaptığı açıklamada, 2007 yılında başlatılan ''Sırık Domates Yetiştiriciliği Projesi'' ile kentte büyük bir domates üretim seferberliği başlatıldığını söyledi. Koçak, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Domates mutluluğu

Domates mutluluğu

Bayburt İl Özel İdaresi'nin katkılarıyla sürdürülen proje ile 2007 yılında Beril cinsi 90 bin domates fidesi getirilerek, 35 köyde ikamet eden çiftçilere dağıtılmıştı. 45 dekarlık alana yayılan domates ekimi, 2008’de meyvesini verdi. Çiftçiye alternatif ürün olarak sunulan bu çalışma, Bayburt tarımında büyük bir başarı ve geliri peşinden getirdi.
 
Bayburt Tarım İl Müdürü Ünal Koçak, konu ile ilgili yaptığı açıklamada ''İlimizin pazarları bu yaz sezonunda domatesle adeta dolup taştı'' dedi. Koçak, yaptığı açıklamada, 2007 yılında başlatılan ''Sırık Domates Yetiştiriciliği Projesi'' ile kentte büyük bir domates üretim seferberliği başlatıldığını söyledi. Koçak, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Yaptığımız çalışmalar meyvesini vererek çiftçilerimizin kazançlı çıkmalarına, haliyle de 2008 yılında ekimi artırmalarına neden oldu. Kurumumuzca 135 bin domates fidesi dağıtılarak 140 çiftçimiz tarafından 64 dekar alanda domates ekimi gerçekleştirildi.

İlimizin pazarları bu yaz sezonunda domatesle adeta dolup taştı. Çiftçilerimiz traktörleriyle mahallelerde domates sattı. Bayburt'ta hiç bir yıl yok ki, böylesine bol domates tüketilsin. İlde yaz aylarında 1.00 YTL'den az fiyatla satılmayan domates bu yaz ayında 50 Ykr'den satıldı. Çevre illerden gelen pazarcılar da buranın piyasasına uymak zorunda kaldı.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.