DOKAP’tan 4 yılda 10.4 milyar TL!

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin diğer illerle olan gelişmişlik farkının azaltılması için yeni bir eylem planı hazırlandı.

DOKAP’tan 4 yılda 10.4 milyar TL!
Bayburt Postası - Doğu Karadeniz Bölgesi’nin diğer illerle olan gelişmişlik farkının azaltılması için yeni bir eylem planı hazırlandı. Kalkınma Bakanlığı’na bağlı Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan eylem planına göre bölgeye 4 yılda 10.4 milyar TL’lik yatırım yapılacak.

Bayburt ile birlikte Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon illerine hizmet veren DOKAP eylem planının uygulama takvimi ise 2014-2018 yılları arasında.

Eylem planı ile ilgili yapılan açıklamada, yatırımların vaat değil birer somut proje olduğu belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

“Hesaba ve kitaba dayanmaktadır. Her bir eylem programı en ince detayına kadar çalışılmış, bütçe ve kaynak ihtiyacı belirlenmiş ve ayrılmıştır. Uygulama takviminin, bütçesinin, sorumlu kuruluşlarının tanımlandığı somut faaliyet ve projeleri içermesi itibariyle DOKAP Eylem Planı, bölgemiz için ayakları yere basan ilk eylem planıdır. DOKAP Eylem Planı ile Doğu Karadeniz Bölgemizi turizm ve ticaret merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz”

Öte yandan Bayburt için bazı yatırımlara yer verilen DOKAP eylem planına göre Köse-Bayburt ve Bayburt-Çaykara yolları tamamlanacağı da belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.