Doğal taş fabrikası faaliyete geçmek için gün sayıyor

Vali Ustaoğlu, Organize Sanayi Bölgesinde yer alan doğal taş fabrikasını gezerek yetkililerden bilgi aldı..

Doğal taş fabrikası faaliyete geçmek için gün sayıyor
Bayburt Postası - Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Doğal Taş Sektöründe Bilgi ve Teknolojiye Dayalı Üretim Modeli Projesi kapsamında faaliyete açılacak fabrikada incelemelerde bulundu.

Ustaoğlu, Organize Sanayi Bölgesinde yer alan doğal taş fabrikasını gezerek yetkililerden bilgi aldı. 

Vali Ustaoğlu, burada yaptığı konuşmada, ileriki günlerde deneme üretimine, ardındanda normal üretime geçecek olan doğal taş fabrikasının Bayburt’un marka değeri olacağını söyledi. 

Bayburt ve bölgeye kazandırılan tesisi Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın da çok önemsediğini belirten Ustaoğlu, “Tesisimiz çok kısa süre içinde faaliyete geçerek, Bayburtumuzun ve bölgemizin hizmetine sunulmuş olacak” dedi.

Ustaoğlu, doğal taş fabrikasının Avrupa Birliği'nden sağlanan proje desteğiyle finanse edildiğini dile getirerek, “Bölgemizdeki başta maden rezervleri ve taş ocaklarının canlandırılması, bundan sonraki süreçte bölgemizin en önemli değerleri olan yeraltı kaynaklarının böyle bir tesis bünyesinde işletilerek memleketimizin hizmetini sunulacak. Tesisimiz ilimize ve ülkemizi inşallah hayırlı olsun” diye konuştu.



Doğal taş fabrikasının Bayburt’un en önemli marka değerlerinin başında geleceğini vurgulayan Ustaoğlu, "Bayburt taşı diye tabir ettiğimiz sadece Bayburt taşının değil bölgedeki belki diğer taşların ara mamul olarak üretimi olacak ama onların tüketime sunulacağı en önemli yer burası olacağı için bunlar Bayburt’ta markalaşacak. Ben bu vesileyle bu tesisimizin hayırlı olmasını diliyorum." dedi. 

Ustaoğlu'na, ziyaretinde İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Gökhan Önder Karaoğlu, ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mete Emir eşlik etti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.