Damızlık koyun yetiştiricileri birlik kurdu

Tarım İl Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı’nın girişimleriyle bir araya gelen küçükbaş hayvan yetiştiricileri ‘Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği’ni kurdu. Bayburt’ta küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan 40 kişinin bir araya gelmesiyle kurulan birliğin yapılan 1. Olağan Kongresi’nde  kurucu  başkan olarak Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abuzer Yıldırımtepe getirildi. Türkiye’de 60 il’de varolan birliğin Bayburt’ta bu zamana kadar kurulamamış olmasının büyük bir eksiklik olduğunu dile getiren Abuzer Yıldırımtepe, Ziraat Odası Başkanlığı ve Tarım İl Müdürlüğü destekli olarak, Bayburt Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğini kurduklarını söyledi.

Damızlık koyun yetiştiricileri birlik kurdu

Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği, 60 ilde teşkilatlanmış durumdaTarım İl Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı’nın girişimleriyle bir araya gelen küçükbaş hayvan yetiştiricileri ‘Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği’ni kurdu. Bayburt’ta küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan 40 kişinin bir araya gelmesiyle kurulan birliğin yapılan 1. Olağan Kongresi’nde  kurucu  başkan olarak Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abuzer Yıldırımtepe getirildi. Türkiye’de 60 il’de varolan birliğin Bayburt’ta bu zamana kadar kurulamamış olmasının büyük bir eksiklik olduğunu dile getiren Abuzer Yıldırımtepe, Ziraat Odası Başkanlığı ve Tarım İl Müdürlüğü destekli olarak, Bayburt Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğini kurduklarını söyledi.

Yıldırımtepe, “Amacımız kurduğumuz birlikle geniş mera alanlarına sahip olan ilimizde geçmiş yıllarda 300 bin olan ancak günümüzde 30 bin olan küçükbaş hayvan sayısını yeniden yükselmesini sağlayarak Bayburt ve Bölgemiz için olumsuz sinyaller veren küçükbaş hayvancılığını yeniden cazip hale getirmek istiyoruz. Hayvancılık memleketi olan Bayburt’ta küçükbaş hayvancılık konusunda sorunlar var. Özellikle küçükbaş hayvan sayısı gün geçtikçe azalıyor. Bizde Ziraat Odası ve Tarım İl Müdürlüğü olarak azalan ve neredeyse yok olan küçükbaş hayvancılığını yeniden cazip hale getirmek ve teşvik etmek için Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğini kurarak ilimizdeki tüm koyun ve keçi yetiştiricilerinin hem bir çatı altında toplanmalarını ve hemde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın hayvancılık desteklerinden faydalanmalarını istedik.” dedi.

Tarım İl Müdürü Ünal Koçak ise yaptığı konuşmada, “Yetiştiricilerin bir araya gelerek birlik oluşturmaları, ortak sorunlarını konuşarak çözüm yollarını ilgili mercilere ulaştırmaları amacıyla ürünlerinin pazarlanması, bakanlık tarafından verilen destek ve kredileri, üyeleri olan yetiştiricilerin faydalanmaları için ilimizde Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin kurulmasını arzu ediyorduk. Bu gün bunun gerçekleşmiş olmasından dolayı Kurucu Yönetim Kurulu ve birliğe üye olan tüm yetiştiricileri tebrik ediyorum. İlimizdeki tüm koyun ve keçi yetiştiricilerimizi kendi birliklerine üye olmaya davet ediyor kurulan bu birliğin ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.