Coşkun'dan 2016 yılı değerlendirmesi

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Halil İbrahim Coşkun, bir yazılı açıklama ile Ocak-Ekim 2016 faaliyetlerini değerlendirdi.

Coşkun'dan 2016 yılı değerlendirmesi
Bayburt Postası - Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Halil İbrahim Coşkun, bir yazılı açıklama ile Ocak-Ekim 2016 faaliyetlerini değerlendirdi.

2016 yılı içerisinde, 5’i kamu 810’u özel olmak üzere toplam 815 kişiyi işe yerleştirdiklerini söyleyen Coşkun; İŞKUR’un en önemli faaliyetlerinden biri olan İşbaşı Eğitim Programlarından ilimizdeki özel sektör işletmeleriyle 243 program düzenlendiğini bu programlardan 383 kişinin yararlandığını söyledi. 

Coşkun, 2 ve üzeri sigortalı çalışanı olan tüm özel sektör işletmelerine yönelik bu programdan katılımcıların asgari ücret düzeyinde maaşıyla birlikte iş kazası ve meslek hastalığı sağlık sigortasının da kurum tarafından karşılandığını belirtti. 

Bu program sayesinde işsizlerin meslek edinme, geliştirme ve değiştirmelerine katkı sağladıklarını, böylece iş arayanların daha kolay iş bulma imkânı elde ettiklerini, işverenlerin ise nitelikli işgücüne maliyetsiz bir yolla ulaştıklarını ve bu sonuçla ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan işsizliğin çözümüne büyük katkı sağladıklarını söyleyen Coşkun, iş ve meslek danışmanları aracılığıyla 3 bin 335 kişiye danışmanlık hizmeti verildiğini söyledi.

5.302 kişinin toplum yararına programlardan yararlandığını söyleyen Coşkun, işverenlerin de nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak üzere çeşitli mesleklerde 51 kurs düzenlendiğini, bu kurslardan 543 kişinin yararlandığını belirterek, işini kurmak isteyenlere yönelik KOSGEB ile işbirliği içerisinde girişimcilik programı düzenlendiğini ve bu programdan 99 kişinin yararlandığını belirtti.

Teşvik paketi kapsamında Bayburt’a yapılacak yatırımlara, çağrı merkezi başta olmak üzere İŞKUR olarak mevzuat çerçevesinde her türlü imkânın sunulacağını aktaran Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Halil İbrahim Coşkun, Avrupa Birliği destekli Bayburt Doğaltaş firmasının da nitelikli işçi ihtiyacını bir an önce karşılamak için çalışmaların başlatıldığını ifade eden Coşkun, firma ile 40 kişilik kurs başlatılacağını ve kurs sonunda da bu kursiyerlerin yüzde 50’sinin aynı fabrikada istihdam edileceğini belirtti.

Coşkun, ayrıca geleneksel meslekler, unutulmaya yüz tutmuş meslekler ve sanayi sektörüne yönelik mesleklerle ilgili düzenlenen kurslarda kursiyer ücretlerinin artırıldığını böylece bu sektörlerin daha cazip hale getirildiğini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.