Çevre İl Vali’leri ve Başkanlar Bayburt’ta

Erzurum-Erzincan-Bayburt İlleri Kalkınma Ajansı 4. Yönetim Kurulu Toplantısı Erzurum Valisi Sami Bulut Başkanlığında Bayburt’ta yapıldı. Bayburt Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Erzurum Valisi Sami Bulut, Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Bayburt Valisi Kerem Al, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Bayburt Belediye Başkanı H. Ali Polat, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aydın Yalvaç, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Erzurum İl Genel Meclisi Başkanı Selcan Karagöl, Erzincan İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun ve Bayburt İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak katıldı.

Çevre İl Vali’leri ve Başkanlar Bayburt’ta

Erzurum, Erzincan ve Bayburt bir aradaErzurum-Erzincan-Bayburt İlleri Kalkınma Ajansı 4. Yönetim Kurulu Toplantısı Erzurum Valisi Sami Bulut Başkanlığında Bayburt’ta yapıldı. Bayburt Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Erzurum Valisi Sami Bulut, Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Bayburt Valisi Kerem Al, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Bayburt Belediye Başkanı H. Ali Polat, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aydın Yalvaç, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Erzurum İl Genel Meclisi Başkanı Selcan Karagöl, Erzincan İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun ve Bayburt İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Valimiz Kerem Al yaptı. Erzurum-Erzincan ve Bayburt'un Kalkınma Ajansı aracılığıyla, mevcut doğal ve ekonomik potansiyellerinin daha da iyi değerlendirileceğini ve Ajansın faaliyete geçmesiyle bölgedeki sosyo-ekonomik kalkınma faaliyetlerinin hızlanacağını dile getiren Vali Al, hedeflerinin yerel potansiyeli harekete geçirerek, bölgesel gelişmeyi hızlandırmak olduğunu söyledi.

Yerel kalkınmaların harekete geçirilmesi, daha çok yerel aktörler vasıtasıyla planlanması, yerel aktörlerin bu sürece katılmasının önem arz ettiğini vurgulayan Vali Al, sözlerini şöyle sürdürdü:

Toplantı açılış konuşmalarının ardından basına kapalı olarak devam etti“Yerel sorunları yaşayan insanların, bu sürece katılması yönetim anlayışının temel dinamiklerinden birini oluşturmaktadır. İşte kalkınma ajanları da bu anlayıştan doğmuştur. 1930’lu yıllarda ABD’de başlayan bu süreç bugün artık Afrika’dan uzak doğuya kadar birçok yerde uygulaması olan bir kalkınma modelidir. Ülkemizde de özellikle 1990’lı yıllardan sonra AB müktesebatı nedeni ile bizde de gündeme geldi. AB müktesebatı kapsamında yapılan yapısal reformlar sonucunda kalkınma ajansı ile ilgili kanun kabul edildi. Erzurum – Erzincan – Bayburt Kalkınma Ajansı da 5449 sayılı kanunla kuruldu. Ümit ediyorum bu kalkınma ajansları gerek bölgeler arası gerek bölge içi bir takım gelişme farklılıklarının azaltılması ve bölgenin kalkınması hususunda önemli işler yapar. Ümitliyiz, özellikle kamu sektörü, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin ortak olduğu bu süreci inanıyorum ki bizler güzel işletiriz. Hayırlı sonuçlar alırız. Kalkınma ajansının bu işe katkı sağlayacağını umuyorum.”
   
Erzurum – Erzincan – Bayburt Kalkınma Ajansı Başkanı ve Erzurum Valisi Sami Bulut, kalkınma ajansının 2008 yılı Kasım ayında kurulduğunu belirterek, “Türkiye genelinde iki tane kalkınma ajansı fiilen kurulmuş durumda iken 2008 yılı Kasım ayında alınan Bakanlar Kurulu Kararı ile 8 bölgemizde daha kalkınma ajansı kurulmuştur. Bunlardan bir tanesi de şu an içinde bulunduğumuz ve 4. Yönetim Kurulu Toplantısını yaptığımız Erzurum – Erzincan – Bayburt Kalkınma Ajansı’dır” dedi.

Daha önceki toplantılarda Kalkınma Ajansı’na Genel Sekreter atama konusunda istişareler yapıldığını hatırlatan Erzurum Valisi Sami Bulut, konuyla ilgili prosedürün hala devam ettiğini söyledi. Daha önceki toplantılarda Kalkınma Ajansı’na Genel Sekreter atama konusunda istişareler yapıldığını hatırlatan Vali Bulut, konuyla ilgili prosedürün hala devam ettiğini söyledi.

Vali Bulut, “Devlet Planlama Teşkilatı’nın bağlı bulunduğu bakanlığa bizim yönetim kurulu görüşümüzü ilettik. Bunun dışında yeni gelişen yönetim çerçevesinde bölgeler arası gelişmişlik farklarının giderilmesine ve bölgelerdeki kapasitelerin genişletilmesine yerel imkânların, yerel kaynakların daha da ekonomik aktivite kazandırılmasına yönelik çalışmalarımız inşallah bundan sonra devam edecektir” diye konuştu.

Vali Bulut ayrıca, kurulma aşamasında olan ajansın Erzurum cazibe merkezi olarak bir ofisini açma tespit ve temin çalışmalarının olduğunu sözlerine ekledi.

Kalkınma Ajansı toplantısı bu konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.