BMW'den yepyeni roadsteri Z4

Alman BMW başaralı roadsteri Z4'ün yenilenen ve artık metal tavanlı hale gelen modelini tanıttı. İki turboşarjlı yeni motor, 7 ileri otomatik şanzıman ve iDrive sistemi gibi yeniliklerle yola çıkacak olan otomobil hem roadster yani iki kişilik üstü açık bir model hem de coupe olarak ilk kez birlikte alınabiliyor.Modern tasarımının yanı sıra birçok modelde olmayan kendine özgü spor otomobil çizgileriyle dikkat çeken yeni Z4, elektrohidrolik hardtop tavanı sayesinde artık kış aylarında da rahat kullanım imkanı sunuyor. 20 saniyede açılıp kapanan tavanı 180 ile 310 litre arasında farklı bagaj alanları oluşmasını sağlarken yüksek kaliteli malzemelerin kullanıldığı iç mekanda iDrive sistemi dikkat çekiyor.

BMW'den yepyeni roadsteri Z4

BMW'den yepyeni roadsteri Z4

Alman BMW başaralı roadsteri Z4'ün yenilenen ve artık metal tavanlı hale gelen modelini tanıttı. İki turboşarjlı yeni motor, 7 ileri otomatik şanzıman ve iDrive sistemi gibi yeniliklerle yola çıkacak olan otomobil hem roadster yani iki kişilik üstü açık bir model hem de coupe olarak ilk kez birlikte alınabiliyor.

Modern tasarımının yanı sıra birçok modelde olmayan kendine özgü spor otomobil çizgileriyle dikkat çeken yeni Z4, elektrohidrolik hardtop tavanı sayesinde artık kış aylarında da rahat kullanım imkanı sunuyor. 20 saniyede açılıp kapanan tavanı 180 ile 310 litre arasında farklı bagaj alanları oluşmasını sağlarken yüksek kaliteli malzemelerin kullanıldığı iç mekanda iDrive sistemi dikkat çekiyor.

Ergonomic control imkanı veren yeni iDrive sistemi 8.8 inçlik ekran üzerinden takip edilen navigasyon, müzik, bilgi, audio gibi birçok sistemi tek tuşla control imkanı veriyor. Sistem ayrıca opsiyonel olarak verileri yüklemek için hard disk ilavesiyle alınabiliyor. 7 ileri otomatik şanzıman BMW Z4 sDrive35i modeliyle yola çıkarken altı ileri otomatik şanzıman BMW Z4 sDrive30i ve BMW Z4 sDrive23i modelleri ile yola çıkıyor. Her iki otomatik şanzıman aynı zamanda direksiyon arkasında bulunan butonlardan da kontrol edilebiliyor.

Yeni model DSC yani Dinamik Stability Kontrol sistemine sahip. BMW’nin karakteristik spor otomobilinde hepsi benzinli 306 beygir gücünde 3 litre, 258 beygir gücünde 3 litre ve 204 beygir gücünde 2.5 litrelik motorlar görev yapıyor. En küçük motorun bir km'de ortama yaydığı karbondioksit miktarı 199 gram oluyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.