BESOB'tan teşvik paketi bilgilendirmesi

Bayburt Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır’da açıklamış olduğu ve Bayburt'un da içinde bulunduğu teşvik paketi hakkında esnaf ve sanatkârlara bilgilendirme toplantısı düzenledi.

BESOB'tan teşvik paketi bilgilendirmesi
Bayburt Postası - Bayburt Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır’da açıklamış olduğu ve Bayburt'un da içinde bulunduğu teşvik paketi hakkında esnaf ve sanatkârlara bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıya BESOB Başkanı Selahattin Karaman, Bayburt Organize Sanayi Müdürü Mete Emir ve az sayıda esnaf ve sanatkâr katıldı. Karaman, burada yaptığı açıklamada yatırım paketinin Bayburt için tarihi bir fırsat olduğunu, bu fırsatı özellikle Bayburt esnafı ve sanatkârının kaçırmaması gerektiğini, bu konuda esnaf odaları olarak esnaf ve sanatkârın yanında olduklarını belirtti. Karaman, fizibilite çalışmaları konusunda her türlü desteği sağlayacaklarını belirttiği konuşmasında toplantıya katılımın az oluşunu da eleştirdi. 

Karaman, "Belediye hoparlörleri aracılığıyla yapmış olduğumuz duyurular ve dağıttığımız davetiyelere rağmen esnaf ve sanatkârlarımızın toplantıya duyarsız kalması bizleri üzmüştür." dedi. 

Bayburt Organize Sanayi Müdürü Mete Emir ise, teşvik paketinin dünyanın hiçbir ülkesinde uygulanmadığını bu fırsatı Bayburt esnaf ve sanatkârının kaçırmaması gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetti:
 
"Yatırım teşviki sayesinde, 15 milyon lira bütçe ayrılarak alt yapısı tamamlanan Bayburt Organize Sanayi Bölgesine yatırımcı yağacak, önemli bir ulaşım kavşağında bulunan Bayburt artık sanayi bölgesi olacak. Bayburt'a yatırım yapanlara; anahtar teslimi fabrikalar yapılacak ve sembolik rakamlarla kiraya verilecek. Ayrıca yatırımcıya makine ve teçhizat için garanti fonundan teminat desteği vererek sıfır faizli kredi imkânı sağlanacak. Üstelik yatırımcı bu krediyi 1 yıl ödemesiz 4 yıl vadeli ödeyecek. Üretim yapacak fabrikasını Bayburt'a taşımak isteyen yatırımcıya fabrikasının tüm teçhizatının nakliyesini devlet üstlenecek. Bayburt'ta fabrika kuran yatırımcının ürettiği ürüne devlet alım garantisi verecek. Kızılay, Afad, SGK medikal ve tıbbi ihtiyaçlarını, polis ve askerin kıyafet teminini devlet bu yatırımcılardan alacak. Bu bölgelerde üretilen ürünlerin tanıtımı ve pazarlaması için devlet fuar merkezleri kuracak."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.