Bedava kömür dağıtımı, atıl ocaklara yaradı

2003 yılından bu yana yoksul ailelere dağıtılan bedelsiz kömürün, atıl duran kömür sahalarının yeniden üretime alınması sonrasında karşılandığı bildirildi. Edinilen bilgiye göre, fakir ailelere yılda ortalama 1,5 milyon ton civarında bedelsiz kömür dağıtımı yapılması ekonomik nedenlerle terk edilmiş küçük ölçekteki kömür ocaklarının da yeniden faaliyete başlamasına neden oldu.

Bedava kömür dağıtımı, atıl ocaklara yaradı

Bedava kömür dağıtımı, atıl ocaklara yaradı

2003 yılından bu yana yoksul ailelere dağıtılan bedelsiz kömürün, atıl duran kömür sahalarının yeniden üretime alınması sonrasında karşılandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, fakir ailelere yılda ortalama 1,5 milyon ton civarında bedelsiz kömür dağıtımı yapılması ekonomik nedenlerle terk edilmiş küçük ölçekteki kömür ocaklarının da yeniden faaliyete başlamasına neden oldu.

Yetkililer, yeniden canlandırılan irili ufaklı kömür ocakları ile birlikte, torbalama tesisleri, yıkama tesisleri gibi yeni tesislerin de devreye alınmasına katkı sağlayan bedelsiz kömür dağıtımının, başta nakliye ve sanayi olmak üzere birçok sektöre hareketlilik kazandırıldığını, tüm bunların sonucunda da önemli sayılabilecek sayılarda istihdam imkanları yaratıldığını kaydettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.