Bayram ve okul alışverişi çakıştı

Okulların açılısının 28 Eylül’e ertelenmesiyle Kurban Bayramı tatili aynı zamanda yaz tatilinin son haftasına denk geldi.

Bayram ve okul alışverişi çakıştı
Bayburt Postası - Kurban Bayramı ve okul alışverişi çakıştı. Okulların açılısının 28 Eylül’e ertelenmesiyle Kurban Bayramı tatili aynı zamanda yaz tatilinin son haftasına denk geldi. Bu durum okul alışverişinin bayram alışverişiyle birleşmesine neden oldu.

Bütçesi kısıtlı aileler için zor, esnaf için de yoğun bir hafta başladı. Ciroların önemli oranda arttığı bayram haftasına okul alışverişi de eklenince esnafın ciro beklentisi de geçmiş yıllara göre daha yüksek. Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği’ne (AMPD) göre gıda ve hazır giyim perakendesinde 4 milyar TL’lik bir ciro bekleniyor.

Okul alışverişinde de henüz kuvvetli bir hareket görülmediğini açıklayan Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), ise gıda, kırtasiye ve tuhafiye ihtiyacının kesilmeyeceğini ve sektörü yoğun bir hafta beklediğini açıkladı. Tüm Kırtasiyeciler Derneği de (TÜKİD), bu çakışmadan memnun değil. TÜKİD’e göre aile bütçelerinin ikiye bölüneceği ve bu durumda her iki sektörün olumsuz etkileneceğini belirtti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.