Bayburt’ta yatırım için altın fırsat

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde 12. Etap proje başvuruları başladı.

Bayburt’ta yatırım için altın fırsat
Bayburt Postası - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde 12. Etap proje başvuruları başladı. Destekleme kapsamında Bayburt’ta yapılacak olan tarımsal yatırımlara yüzde 50 hibe desteği sağlanacak.

Konu hakkında açıklama yapan Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut, desteklemenin içeriğinden bilgilere vererek, "İlimizde yatırım yapmak isteyen tüm yatırımcılarımızın bu fırsatı değerlendirmelerini bekliyoruz" dedi.

Karabulut'un açıklaması şöyle: 

“Bakanlığımızca uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında her türlü tarım ve hayvancılık faaliyetlerine yönelik, yeni yatırım kapasite artırımı ve tamamlama niteliğindeki projelere yüzde 50 hibe desteği sağlanmaktadır. Hayvancılıkta birincil üretime yönelik büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine yönelik yatırımların yanı sıra, her türlü tarımsal ürün işleme, depolama, paketleme yatırım projeleri hibe desteğinden yararlanabilmektedir. Konularına göre 1,5 milyon TL ile 2 milyon TL arasında limiti olan projelere yüzde 50’si hibe olarak bakanlığımızca karşılanmaktadır.

Ayrıca destek programının kapsamı genişletilmiş olup, tarım hayvancılıkla ilgili projelerin yanı sıra; kırsal turizm ve el sanatları gibi konularda yapılacak yatırımların da proje destek kapsamına alınmıştır. Yani yukarıda belirtilen tarımsal konulara ilaveten kırsal turizm başlığı altında; kırsal alanda en az 5, en fazla 25 oda kapasiteli konaklama tesisleri ile sosyal yaşam alanlarını (Restoran, kafe, çocuk parkı vb.) içinde barındıran tesislere (alınacak makine ekipman ve malzemeler dahil) yüzde 50 destek sağlanmaktadır. Yine el sanatları başlığı adı altında Ahşap işi, Metal işi, Taş işleme, Dekoratif taş işi, Cam eşya, dokumacılık, Folklorik bebek ve giysi yapımı, Alçı işleri/tandır yapımı, Dikişçilik, nakış işleme, örgü gibi başlıklarda yapılacak yatırım faaliyetleri destek kapsamına alınmıştır.

Diğer yandan Sayın Maliye Bakanımızın özel önem verdiği Bayburt Organize Sanayi bölgemizde yapılan yatırımlarla; Organize Sanayi Bölgemizin elektrik, kanalizasyon, arıtma, içme suyu, parke yol ve doğalgaz altyapısı bitme aşamasına gelmiştir. 23 ilde başlatılan cazibe merkezleri programında yer alan Bayburt, aynı zamanda Organize Sanayi Bölgesinde yapılacak yatırımlarda 6. bölge teşviklerinden yararlanabilmektedir. Üretim ve yatırımına yönelik her geçen gün artan destek ve teşvikler, ilimizde sanayi yatırımlarına yönelik altyapı hizmetlerinin tamamlanması ile daha büyük bir fırsata dönüşmüştür. Dolayısı ile ilimiz içinden ve dışından, ilimizde yatırım yapmak isteyen tüm yatırımcılarımızın bu fırsatı değerlendirmelerini bekliyoruz. Bu desteklerden yararlanmak için İl Müdürlüğümüzle irtibata geçmeye davet ediyoruz."

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI

Müracaat Yeri ve Süresi; Programa son başvuru tarihi 11.12.2017 olup, elektronik ağ üzerinden başvuru yapılmaktadır.

Program Kapsamındaki Yatırım Konuları;


Destekleme konusunda ayrıntılı bilgi almak için; İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesinden müracaat edebilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALOŞ 6 yıl önce

Başvuran var mı? Açıklayabilirmisiniz?