Bayburt’ta Usta Çırak Buluşması

Bayburt’ta usta-çırak buluşması etkinliği düzenlendi.

Bayburt’ta Usta Çırak Buluşması
Bayburt Postası - Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliğiyle yürütülen mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesine yönelik faaliyetler kapsamında Bayburt’ta usta-çırak buluşması etkinliği düzenlendi.

Özel sektördeki gelişmelerin öğrencilere daha hızlı ve etkili bir şekilde aktarılabilmesi amacıyla bölgede mesleğinde isim yapmış, saha deneyimi olan ustalar ile meslek okullarında eğitim görmekte olan öğrenciler bir araya getirilerek tecrübe aktarımı temalı iş başı buluşmaları gerçekleştirildi.

Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören yaklaşık 30 öğrenci Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Bayburt Doğaltaş A.Ş, 21 Şubat Küçük Sanayi Sitesinde hizmet veren Dodoloğlu Mobilya ve Bayburt Tarım Makinaları firmalarını ziyaret ederek görevli ustalardan, eğitim görmekte oldukları alanlarla ilgili bilgiler aldı ve ustaların tecrübelerinden istifade etme imkânı buldu. Yeni nesil makineler ve kullanımları, ustaların iş hayatlarına nasıl başladıkları ve profesyonel gelişim süreçleri ile ilgili samimi sohbetlerin gerçekleştiği etkinlik, öğrencilerin farklı sektörlerde mesleklerini sürdüren ustalara yönelttikleri sorularla sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Usta-çırak Buluşması
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.