Bayburt’ta Sanayici-Mezun Görüşmeleri

KUDAKA ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliğiyle yürütülen meslekî ve teknik eğitimin geliştirilmesi faaliyetleri çerçevesinde Bayburt’ta sanayici- mezun görüşmeleri düzenlendi.

Bayburt’ta Sanayici-Mezun Görüşmeleri
Bayburt Postası - Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliğiyle yürütülen meslekî ve teknik eğitimin geliştirilmesi faaliyetleri çerçevesinde Bayburt’ta sanayici- mezun görüşmeleri düzenlendi.

Mesleki ve teknik eğitim kapsamında eğitim vermekte olan okullardan mezun olmuş ya da öğrenim görmekte olan öğrencilerle alanlarında tecrübeli sanayicilerin bir araya getirilerek sanayicilerin iş hayatına adım atma süreçleri ile ilgili tecrübelerini gençlerle paylaşmalarına imkân veren görüşmeler, Bayburt Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Programa sanayiciler, eğitimciler, Bayburt’ta hizmet veren meslek liselerinden mobilya ve iç mekân tasarımı, metal ve makine teknolojisi, elektrik-elektronik ve bilişim teknolojisi branşlarından yaklaşık 100 öğrenci katıldı.

Bayburt Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Kahvaltı Dünyası Bayburt Şubesi yetkilisi Abdullah Yavuz, ihracata yönelik tekstil üretimi yapan Terzi Konfeksiyon Tekstil firması idari işler sorumlusu Yeliz Üçer ve Bayburt’ta faaliyet gösteren özel sektör temsilcilerinden Şimşek Taş işletme sahibi Hamza Şimşek, firmalarına ve mevcut çalışma alanlarına ilişkin tanıtım sunumları yaptılar.

Program, öğrencilerin farklı sektörlerde faaliyet gösteren işadamları ve sanayicilerin iş yaşamlarına ilişkin bilgi ve tecrübe paylaşımı ile sona erdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.