Bayburt'ta kazılmadık sokak kalmadı!

Bayburt Postası –  Bayburt sokakları bu günlerde köstebek yuvalarını andırıyor. Bayburt’a ulaşan doğalgazın, evlere ve işyerlerine ulaşması için başlatılan çalışma çirkin görüntüler oluşturuyor. Yüklenici firma tarafından, şehir yaşamını olumsuz etkilemeye başlayan çalışmaların kış gelmeden tamamlanacağı taahhüt edildi. Gümüşhane ve Bayburt’un doğalgaz dağıtım lisansını elinde bulunduran Çoruhgaz şirketi, bölgede yürütülen çalışmaların detaylarını Bayburt Postası ile paylaştı. Şirketten verilen bilgiye göre Bayburt ve Gümüşhane bölgesinde ana hat çalışmalarının tamamlandığı ve doğalgaz işletmeciliğinin başladığı bildirildi.

Bayburt'ta kazılmadık sokak kalmadı!

Bayburt'ta kazılmadık sokak kalmadı!Bayburt Postası –  Bayburt sokakları bu günlerde köstebek yuvalarını andırıyor. Bayburt’a ulaşan doğalgazın, evlere ve işyerlerine ulaşması için başlatılan çalışma çirkin görüntüler oluşturuyor. Yüklenici firma tarafından, şehir yaşamını olumsuz etkilemeye başlayan çalışmaların kış gelmeden tamamlanacağı taahhüt edildi. Gümüşhane ve Bayburt’un doğalgaz dağıtım lisansını elinde bulunduran Çoruhgaz şirketi, bölgede yürütülen çalışmaların detaylarını Bayburt Postası ile paylaştı. Şirketten verilen bilgiye göre Bayburt ve Gümüşhane bölgesinde ana hat çalışmalarının tamamlandığı ve doğalgaz işletmeciliğinin başladığı bildirildi.

Şirketin Bayburt için koyduğu hedef, 9 Bin doğalgaz abonesine ulaşmak. 2009 Yılı sonuna kadar Bayburt’un 10 mahallesine (toplam 14 mahalle) doğalgazı ulaştıracak olan şirket, ring hattının tamamlanması ile 1.000 konuta doğrudan, 4 Bin 500 konutluk bir alana ise dolaylı olarak gazı ulaştırmış olacak.

Ring hattının tamamlanmış olmasını önemseyen şirket yetkilileri, böylece mahallelerden gelecek tüm taleplere anında cevap verebilecek. Bu yıl bitirilmesi düşünülen 6.245 metre polietilen ve 1844 metre çelik hat imalatının yarısını tamamlayan Çoruhgaz, 5 yıl içerisinde yaklaşık 70.000 metre polietilen ve 2500 metre çelik hat yapımını tamamlayarak 9000 abone sayısına ulaşmayı hedefliyor.

Şu ana kadar yapılan hatların 15 gün içerisinde teste alınacağını açıklayan şirket, testlerin sonucunda gaz vermeye başlayacak. Abone olan müşterilerin servis kutularını yerleştirmeye başlayacak olan şirket, ardından gaz kullanımına başlatacak.

Kış gelmeden çalışmaların sona erdirileceğini açıklayan Çoruhgaz yetkilileri, “verdiğimiz bu tarih diliminde erteleme veya şaşma olmayacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.