Bayburt'ta firma sayısı teke düştü, ihracat arttı!

Bayburt ve Gümüşhane’de ihracat patladı.

Bayburt'ta firma sayısı teke düştü, ihracat arttı!
Bayburt Postası - Bayburt ve Gümüşhane’de ihracat patladı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), yılın ilk 7 ayında yapılan ihracat verilerini açıkladı. Toplam ihracatın yüzde 5,7 artışla 92,7 milyar dolara ulaştığı ülke genelinde, 81 il içinde en fazla artış Gümüşhane ve Bayburt’ta gerçekleşti.

TİM verilerine göre her iki il için ilginç sonuçlar ortaya çıkıyor.  Ekonomik göstergelerde birbirine çok yakın verilerle yer alan iki komşu il Bayburt ve Gümüşhane’de 2014 yılının ilk 7 ayında ihracat patlaması yaşandı. 2012’de Gümüşhane, bir önceki yıla göre ihracatı en hızlı artış gösteren il olurken, Bayburt da ihracatı en hızlı düşüş gösteren il olmuştu. Aynı yıl ihracatı en hızlı düşen iller sıralamasında ilk sırada yer alan Bayburt ise 2014'te Gümüşhane ile birlikte tekrar yükselişe geçti.

Firma sayısı teke düştü, ihracat arttı!

Gümüşhane ilk 7 ayda ihracatını yüzde 1777 artışla 30 bin dolardan 556 bin dolara çıkarırken, Bayburt ise yüzde 651 artışla 65 bin dolardan 492 bin dolara çıkardı. Bu patlamanın en büyük nedeni her iki ilden yapılan ihracatın bir önceki yıl çok düşük olması. Bu ihracat patlamasına rağmen tahmin edileceği gibi ihracat tutarına göre ülke geneli en düşük paya sahip iller arasında yer alan Bayburt ve Gümüşhane, en az ihracatın yapıldığı ilk 5 il sıralamasında Tunceli ve Siirt'ten sonra gelen iller oldu.

Öte yandan Bayburt’taki ihracat tutarındaki artışa karşın ihracatçı firma sayısı azaldı. 2013’te 2 ihracatçı firmanın bulunduğu Bayburt’ta firma sayısı teke düşerken, ihracatı yapan tek firma Mam-San Kesking Tuning oldu.

TİM verilerine göre Bayburt ve Gümüşhane’de ihracatçı firmaların kanuni merkezleri bazında 2011, 2012 ve 2013 yılları ile birlikte 2013 ve 2014 yılının ilk 7 ayındaki performansı şöyle:


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kkk 10 yıl önce

Kime ne ihrac ediyor