Bayburt, teşvik sisteminde küme düştü!

2012 yılında yürürlüğe giren Yeni Teşvik Paketi’ne göre 5. Bölgede yer alan Bayburt için ne değişti?

Bayburt, teşvik sisteminde küme düştü!
Bayburt Postası - Ekonomi Bakanlığı teşvikli yatırım verilerini güncelledi. 2012 yılında yürürlüğe giren Yeni Teşvik Paketi’ne göre 5. Bölgede yer alan Bayburt, en az teşvikli yatırım alan il oldu. Teşvikli yatırımlara ilişkin verilerin paylaşıldığı 2001 yılından itibaren Türkiye geneli illere göre de en az teşvikli yatırımın yapıldığı Bayburt, aynı zamanda yabancı sermayeli yatırımın ise hiç uğramadığı illerden biri oldu.

Ekonomi Bakanlığı’nın 2001 Ocak – 2014 Mayıs arası döneme ait Teşvik Bülteni'ne göre 5. Bölgede en fazla yatırım alan il Kahramanmaraş, en az yatırım alan ilin Bayburt olduğu görüldü. 2014 yılının ilk çeyreği de dahil olmak üzere son 14 yıllık süreçte 5. Bölge illerinden Kahramanmaraş’ta 756 adet yatırım teşvik belgesi aldı. Kahramanmaraş’ı teşvik belgesi sayısına göre 318 ile Ordu, 290 ile Tokat, 272 ile Adıyaman ve 267 ile Erzurum takip etti. En az teşvik belgesinin alındığı iller sıralamasının ilk sırasında ise 35 ile Bayburt, 52 ile Tunceli, 71 ile Kilis ve 101 ile Gümüşhane yer aldı.

Yeni Teşvik Paketi’nin yürürlüğe girdiği 2012 yılından itibaren ise en fazla yatırım alan ve en az yatırım alan il değişmedi. 2012 Ocak ve 2014 Mayıs arası dönemde 216 yatırımın teşvik belgesi aldığı Kahramanmaraş ilk sırada yer alırken, 8 yatırımın teşvik belgesi aldığı Bayburt yine sonuncu oldu.

Yatırım hacminin arttırılması amacıyla önceliği olan yörelere daha çok olmak üzere yatırımcıya sunulan desteklerden pay alan illerin 6 bölgeye ayrıldığı teşvik sisteminde 5. bölgede yer alan 15 ilin 2001 Ocak – 2014 Mayıs arası dönem ile birlikte yeni teşvik sisteminin yürürlüğe girdiği 2012 Nisan ve 2014 Mayıs arası dönemde aldığı teşvik belgesi sayıları şöyle:



İlgili haber: Bayburt'un teşvikli yatırım karnesi



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
6900 10 yıl önce

Sayın millet vekilimiz bünyamin özbek görüyormu acaba bunları tabi görsede farketmez bayburtu sadece nede olsa seçim makinesi olarak gördükleri için birşey olmaz iki tane göz boyama olur iftar verilir tamam tayyip erdoğan gelcekti oda gelmiyor adam yerine koyup yüzü yok zaten gelmeye ne de olsa garanti görüyor saf bayburtluları karşılıksız seviyoruz biz kendilireni kendiside demişya karşılıksız iş yapan tek il bayburt doğru demiş adam :)

Avatar
bybrt 10 yıl önce

sayın millet vekilimiz bünyamin özbek bir gümüşhane kadar olamadık. gidip mecliste oturuyosun iş yapılacak olsa bile genelgeden iptali olarak geri dönen tren yolunun onayını imzalarsın snr da kalkıp masumları oynarsın şu tablo senin eserin işte kalkıpta ben iş yapıyorum demeyin allah aşkına vicdanınız nasıl rahat anlamış değilim gece uyuyabiliyomusun rahat sen ancak git vekil maaşını cek en büyük faliyetin bu özel günlerde arada bir bayburta gel yalan yanlış göz boyamalar bizim saf bayburtlularda tabi kanıyor ne yapsınlar ancak seçim zamanı gelirler yalan yanlış vaatler verip giderler geldikleri zaman şu tabloya bak bakalım istemeye yüzleri tutuyormu

Avatar
Osman DURĞUT 10 yıl önce

sayın btso başkanımız beklentilerimizi karşıladı demişti demkki beklenti buymuş erzurum la aynı seviyede yer alıp teşekkür etmek .yahu bayburtun en kötü durumdaki il olduğunu bilmiyorlarmıydı anlatamadılar mı bugünkü tabloyu görmek için müneccim olmaya gerek varmıydı maraş ordu osmaniye bizim dengimizmiydi becerip isteyememek bir yana birde kalktı beklentilerimizi karşıladı dediler beklenti buysa tabiki sonuçta bu olacak...

Avatar
singah 10 yıl önce

Eeee bayburtlu kardeslerim ne bekliyordunuz ki.vizyonsuz yetersiz birini secerseniz bu bize az bile.bayburtun yaristigi illere bak acaba hangi akli kit bayburtu bu gruba aldi ve neden itiraz edilmedi.neyse akp yolunda devam bence bize bu fszla bile