Bayburt'ta Toprak Koruma Kurulu toplantısı

5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu gereğince 2020 yılının ilk “Toprak Koruma Kurulu Toplantısı” Valilik toplantı salonunda yapıldı.

Bayburt'ta Toprak Koruma Kurulu toplantısı
Bayburt Postası - Vali Cüneyt Epcim'in başkanlığında yapılan toplantıya; Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Defterdarlık, İl Özel İdaresi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Bayburt Üniversitesi, Ziraat Odası Başkanlığı, Tema Vakfı ve Ziraat Mühendisleri Odası Temsilciliğinden oluşan kurul üyeleri katıldı.

Epcim, kurul üyelerine hitaben yaptığı konuşmada; İlin tarımsal açıdan önemli potansiyele sahip olduğunu, kıymetli toprak ve ovalarının bulunduğunu, toprağın oluşumunun çok uzun yıllar aldığını fakat kaybedilmesinin çok kolay olduğunu belirterek tarım alanlarının tarım dışı amaçlar için kullanılması işlemlerinde kurul üyelerinin alacağı kararların çok kıymetli olduğunu söyledi. Ayrıca 2020 yılı içerisinde alınacak Toprak Koruma Kurulu Kararlarının ilin tarımına ve yatırımlarına hayırlı olması temennilerinde bulundu.

Toplantıya, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Arazi Toplulaştırma ve Tarımsal Altyapı Şube Müdür Vekili Yunus Kuyruk’ un Toprak Koruma Kurulunun görevleri ve gündem konusu hakkındaki sunumu ile devam edildi.

Toplantıda gündem konusu olan; TEİAŞ 15. Bölge Müdürlüğünün Bayburt İli Merkez İlçesi Gökler, Dağçatı, Güneydere, Çerçi Köyleri ile Aydıntepe İlçesi Sorkunlu Köylerinden geçecek olan “380 kV Kalkandere-Köse Enerji İletim Hattı” talebi görüşülerek kurulda karara bağlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.