Bayburt'ta "Taşa Hayat Veren Eller" projesi

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Taşa Hayat Veren Eller" projesinin gençlerin ve dezavantajlı çocukların topluma kazandırılmasına katkı sağlaması temennisinde bulundu.

Bayburt'ta "Taşa Hayat Veren Eller" projesi
Bayburt Postası - Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Taşa Hayat Veren Eller" projesinin gençlerin ve dezavantajlı çocukların topluma kazandırılmasına katkı sağlaması temennisinde bulundu.

Vali Pehlivan, Türkiye Beyazay Derneği Bayburt Şubesi'nde düzenlenen ''Taşa Hayat Veren Eller'' projesi açılış töreninde yaptığı konuşmada, projenin Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle hayata geçirildiğini söyledi.

Engellilerle ilgili çalışmalarının sadece bir günlük, bir haftalık değil, hayatın her gününde, her aşamasında üzerinde ehemmiyetle durulması gereken bir konu olduğuna işaret eden Vali Pehlivan, "Böyle konunun seçilmiş olması da bu bağlamda gerçekten takdire değer. Biliyorsunuz İl Özel İdare, Bayburt Belediyesi, Bayburt Ticaret Odası ortaklı bir taş fabrikamız var. Orada taşla ilgili güzel çalışmalar sektörün diğer paydaşlarıyla birlikte yürütülüyor. Taşın tesciliyle ilgili Belediye Başkanımız da buradalar, belediyemiz bünyesinde bir tescil başvurusu da yapıldı." dedi.

Vali Pehlivan, engelliler ve ailelerinin bu projede önemli bir yer tutacağına da vurgu yaparak şunları kaydetti:

"Bu bağlamda elbette kurumlarımızın katkılarıyla yaptığımız projeler yanında sivil toplum girişimi bağlamında derneklerimiz ve vakıflarımızın yapmış olduğu projeler de ayrı önem ayrı bir yer tutuyor. Bugün açılışını gerçekleştirmiş olduğumuz bu proje de inşallah gençlerimizin topluma kazandırılması, dezavantajlı çocuklarımızın topluma kazandırılması hedefine katkı sağlayacaktır. Bu projeye emeği geçen bütün paydaşlarıma başta Cumhurbaşkanımıza ve ekibine olmak üzere teşekkür ediyorum."

Türkiye Beyazay Derneği Bayburt Şubesi Başkanı Serhat Kılıç da projeyle amaçlarının 30 engelli ve engelsiz genci kaynaştırmak olduğunu söyledi.

El sanatlarına yönelik meslek edinme amaçlı 30 kursiyere eğitim vereceklerini ifade eden Kılıç, "30 kursiyer sayısı minimum rakam. İnşallah daha fazla gencimiz, bir yılın sonunda taşla, ahşapla ve hediyelik eşya üretimiyle alakalı el sanatı öğrenmiş ve meslek edinmiş olacak." dedi.

İl Müftülüğünün de derneklerine kütüphane yapacağını dile getiren Kılıç, "Kurulacak kütüphane buradaki engellilerimize dini ve manevi eğitimleri noktasında katkı sunmuş olacak. Bu anlamda kendilerine çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Açılışa Belediye Başkanı Mete Memiş, engelli aileleri ve öğrenciler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.