Bayburt-Gümüşhane Havalimanı inşaatında çalışmalar pistte sürüyor

Bayburt ve Gümüşhane illerine hizmet verecek yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanı inşaatındaki pist dolgu çalışmaları yüzde 30'a ulaştı.

Bayburt-Gümüşhane Havalimanı inşaatında çalışmalar pistte sürüyor
Bayburt Postası - Bayburt ve Gümüşhane illerine hizmet verecek yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanı inşaatında dolgu çalışmaları sürüyor.

İki kenti havalimanı ile buluşturacak Salyazı köyünde yapımı süren havalimanında pist ve altyapı çalışmaları 250 kişilik ekiple ara vermeden devam ediyor.

Bayburt şehir merkezine 47, Gümüşhane şehir merkezine ise 67 kilometre uzaklıkta bulunan ve yer tesliminin ardından 13 Mart'ta yapımına başlanan havalimanı projesinin 31 Mart 2020'de tamamlanması öngörülüyor.

Büyük uçakların rahatlıkla inebileceği, yan yollarla 60 metre genişliğinde, 3 kilometre uzunluğunda piste sahip olacak havalimanının bölgedeki turizm, ticaret, sanayi ve istihdamın gelişmesine de katkı sağlaması hedefleniyor.



"365 gün 24 saat emniyetli inişe ve kalkışa müsait bir havaalanı olacak"

Alanda süren çalışmaları inceleyen ve beraberinde AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, Kelkit Belediye Başkanı Aziz Nas ve İl Genel Meclis üyeleriyle yetkililerden bilgi alan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, gazetecilere yaptığı açıklamada, havalimanın bölge için çok önemli bir proje olduğunu söyledi.

Havalimanı projesinin Gümüşhane'ye ulaşım noktasında büyük avantajlar sağlayacağına işaret eden Akgül, şunları söyledi:

"İnşallah 2020 yılında Gümüşhane ve Bayburt'un bir havaalanı olacak ve bölgemize hizmet edecek. Bölgemizde 365 gün 24 saat emniyetli inişe ve kalkışa müsait bir havaalanı olacak. Yeni Zigana Tüneli, Vauk Tüneli ve havaalanı ile beraber Gümüşhane ulaşımda üst noktaya çıkmış olacak. Hemşehrilerimiz havaalanıyla birlikte konforlu rahat bir yolculuk ve seyahat etme şansına sahip olacak. Gümüşhane-Bayburt Havaalanı bir bölge havaalanı olacak. Trabzon, Erzincan ve Erzurum havaalanlarında yaşanan sıkıntılarda havaalanımız bölgeye hizmet edecek. O açıdan da çok şanslı bir bölgedeyiz. Bölgemizde sağlıklı bir hizmet sunmuş olacağız."

250 kişi çalışıyor

Alandaki çalışmalara ilişkin bilgi veren Bayburt Grup Firması Koordinatörü Ufuk Mintaş da çalışmaların pistte devam ettiği bilgisini vererek, pist çalışmalarında yüzde 30'a ulaştıklarını bildirdi.
Çalışmaları gece-gündüz demeden 250 kişilik ekiple sürdürdükleri bilgisini paylaşan Mintaş, "İşe başladığımız günden bugüne kadar sahadaki fiziki gerçekleşmemiz yüzde 30 seviyesinde. Pistimiz 3 kilometre uzunlukta, 45 metre ana olmak üzere banketleriyle beraber 60 metre genişliğinde. Havaalanı toplam pist, apron ve taksi yolları dahil olmak üzere 212 bin 500 metrekare bir alanı içeriyor" diye konuştu.AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Suat 5 yıl önce

Çok üzgünüm ama bomboş bir yatırım. Erzurum Havaalanı Bayburt'a, Trabzon Havaalanı da Gümüşhane'ye 60-90 dakika uzaklıktayken bu havaalanı bence çok ama çok gereksiz.

Misafir Avatar
adas 5 yıl önce @Suat

sanirim hayatin da hic ucaga binmemis ve koyden hic cikmamis birisin.. yorumun gercekden cok komik.. sana da aciyorum bu zihniyette oldugun icin.. ne yapsin carsinin ortasina cicek dikip milletimi kandirsin.. yada led isiklar koyup direklere gelistimi gostersin sehri.. o sehirde sadece bayburtlu binmicek ucaga aktarma ucuslari vs olcak.. kolaylkik olcak.. yurt disindan gelen insanlar ( benim gibi ) otobuslerde surunmeyeceek.. direk inis yapcak sehre.. ve bir suru faydasi olcak sehrin gelismesine.. sen bu dediklerimden anlamazsinda simdi neyse. bol sans

Beğenmedim! (5)
Avatar
Bayburtlu 5 yıl önce

Gereksiz olur mu kardeşim buralar memleket değil mi nasıl gelişecek başka türlü. İnşAllah tren de getirirler. Insanlar daha fazla istihdam edilir yeni iş sahaları oluşturulur. Türkiye'nin her yerine kolay erişim sağlansın her yeri gelişir inşAllah. Allah'a emanet teşekkürler bayburtpostası

Avatar
Suat 5 yıl önce

adas rumuzlu hemşerim. Çok şükür doğma büyüme Bayburtluyum. Babamın dişini tırnağına katarak okuttuğu bir Anadolu çocuğuyum. Şu an bir kurumda yönetici konumundayım. Ara ara memlekete gelirim. Bazen de uçakla. Hasbelkader yurtdışına falan da çıktım. Memleket ile ufak tefek yorum yapacak kadar kıt bir aklım da var. Ama tonla borçlanıp son model mercedes ile hiç memlekete gelmedim. Yaşadığım yerde yere bile tüküremezken, Bayburtta sigaramı Çoruh'a fırlatmadım. Hele fikrini beğenmediğim hemşerime, aslında bir şeref olan köylülükle suçlayıp, büyüdüğüm toprakları unutup kendimi komik duruma da düşürmedim. Bu söylediklerimi yapacağımı da sanmıyorum.
Selametle.

Misafir Avatar
adas 5 yıl önce @Suat

Benim soylediklerim le senin anlattiklarin tamamen bagimsiz :)) yazdigim yorumu anlamayacagini biliyodum zaten.. neyse kardes,

Beğenmedim! (6)
Avatar
Koksal Tufekci 5 yıl önce

Ulkeye yapilan tum hizmetler dusmana atilan bir oktur.onun icin sadece insanlar benim ilime bagimli kalsin bizden alisveris yapsin ve sadece bizde tedavi gorsun mantigi mantik deyildir.Ben giresunluyum ordu giresun havalimani icinde aynisi soylenmisti ama ulkenin musterisi bakimindan sayili havalimanlari arasina girmistir.Sefer sayisi artirilsa belkide ilk 3 e girecek ama ordada oyunlar var.Bayburt Gumushane havalimani ozellikle ilkbaharda sis nediyle orta ve dogu karadeniz sahiline inemeyen ucaklarin altarnatifi olacak tek guzergah olacaktir.Onun icin iyi dusunulmus bir projedir bolgemiz illerine hayirli olsun ve yasasin Gumushane Bayburt Rize Artvin Ordu kardealikleri.