“Bayburt, en pahalı ekmeği yiyor"

Tüketiciler Birliği Bayburt Şubesi, Bayburt'ta ekmeğe yapılan zam hakkında açıklamada bulundu.

“Bayburt, en pahalı ekmeği yiyor"
Bayburt Postası - Ekmeğe yapılan zammı değerlendiren Tüketiciler Birliği Bayburt Şube Başkanı Hayrettin Dilek, “Bayburt en pahalı ekmeği tüketmektedir” dedi.

Tüketiciler Birliği Bayburt Şube Başkanı Hayrettin Dilek, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti.

Ekmek satışı hakkındaki eksiklikler

“Ülkemizde ekmek halkımızın temel besin kaynağıdır. Günlük aldığımız enerjinin yüzde 45, proteinin yüzde 47’lik kısmı ekmekten sağlanmaktadır. Günümüzde en ucuz karın doyurma yolu olan ekmeğe zam yapıldığı haberleri Bayburt tüketicisini daha da zor durumda bırakmakta ve adeta kara kara düşündürmektedir. Bayburt’ta zamdan önce tartışılması ve çözüme kavuşturulması gerekenler; ekmeğin kalitesi, hijyeni, ekmek kasaların temizlik sorunu, ekmeğin açıkta satılması, ekmeğin mevzuatın emredici hükmüne rağmen poşetlenmemesi ve ilgili kuruluşlar tarafından gerekli ve yeterli denetimlerin yapılmaması sorunlarıdır. Biz bu yüksek orandaki zammın Bayburt Esnaf Odaları Birliği tarafından ya da Bayburt Belediye Başkanı’ndan geri döneceğini ümit ediyoruz.

Bölgenin en pahalısı

Tüketiciler Birliği Bayburt Şubesi olarak çevre iller arasında yaptığımız araştırmaya göre en pahalı ekmeği Bayburt halkı tüketmektedir. Yaptığımız araştırma da yakın illerimizde ekmek fiyatları; Trabzon 300 GR 1,50 TL, Erzurum 250 GR 0,90 TL, Gümüşhane 400 GR 1.50 TL, Erzincan 250 GR 1.00 TL, Bayburt 250 GR 1.25 TL'dir.

Gerekirse yargıya taşınacak!

Bayburt Tüketiciler Birliği, tüketiciyi yok sayarak üreticilerin tek başına belirleyeceği piyasa gerçekleri ile uyuşmayan bu türlü tarife talebini gerekirse yargıya taşımaktan çekinmeyecektir."

Anahtar Kelimeler:
Hayrettin Dilek
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
rambo yağız 7 yıl önce

Şükür nihayet anladınız

Avatar
Vatandaş 7 yıl önce

2. Olaraktan bir Sivil toplum örgütüne tepkisini gösterdi.Diğerleri nerde ?
Vatandaş olarak Belediye ve Hayrettin dileğe teşekkür ediyoruz

Avatar
ali 7 yıl önce

belediye başkanı açıklama yaptı arkası gelmedi hadi tüketici heyeti koru biz bu zalimlerin elinden zaten açız hiç değilse ramazanda ekmek yeriz

Avatar
Fatih yavuz 7 yıl önce

Bayburt zaten kazikci memeleket oldugu icin normal birsey buranin derhal ilce ve ardindan baraj yapilmasi lazim