Bayburt Belediyesi, Bayburt Taşı'nı tescilletti

Bayburt Belediyesi'nin başvurusuyla Bayburt Taşı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi.

Bayburt Belediyesi, Bayburt Taşı'nı tescilletti
Bayburt Postası - Bayburt’un önemli unsurlarından olan ve dünyanın dört bir yanına ihraç edilerek prestijli inşaat projelerinde kullanılan Bayburt Doğal Taşı Bayburt Belediyesi’nin başvurusuyla coğrafi işaret olarak Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi.

Daha önce Bayburt’un geleneksel tatlarından olan Tatlı Çorba’yı coğrafi işaret olarak tescillendiren Bayburt Belediyesi doğal taş ile birlikte böylece Bayburt’un bir değerini daha tescillettirmiş oldu.


Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci Bayburt’un tarih ve kültür şehri olduğunu belirterek bu kültürün önemli bir parçası olan Bayburt Doğal Taşı’nın tescillenmesinin bilinirlilik açısından önemli bir adım olduğunu söyledi.

Bu önemli gelişmeyle birlikte Bayburt’un ve onun köklü kültürünün bir parçası olan Bayburt Doğal Taşı’nın  artık daha da bilinir hale geleceğini ifade eden Başkan Pekmezci, şehrin geleneksel öğelerinin tescillenmesinin önemli olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.